Anka Kuşu nedir?

Anka Kuşu nedir?

Adnan Koç yazdı; Anka Kuşu nedir?

“Anka'nın en yaygın özelliği, kimseye muhtaç olmadan kendi başına yaşadığı için kanaati temsil etmesidir. Bundan kinaye olarak kanaat sahiplerine "ankāmeşrep", "ankā-tabiat" denir. Kaf Dağı gibi efsanevî bir yerde yaşadığı için bu kelimeyle birlikte çeşitli şekillerde kullanılır. "Kāf-ı kanâat beklemek"

Şimdi buradan görüldüğü üzere; kanaat sahibi ve alçak gönüllü, her şeye ve herkese eğilmeyen, kimseye minnet etmeyen, uzlete çekilmiş kişileri ifade eder.

Şimdi buradan devamla, yerel seçim öncesi ve sonrası malum çevrelerce “öldü, bitti, bitiyor“ söylemleriyle linç kampanyasına maruz kalan İyi Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Hanım'ın kongreye gitme kararından sonra aynı çevrelerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tavrından dolayı Meral Akşener’e övgülerini ibretle izliyoruz!!!

Gelinen son noktada;

İyi Parti'de Genel Başkanlık yarışının çok adaylı olması partinin ne kadar dinamik bir yapıya sahip olduğunu gösteriyor.

Üç genel başkan adayının da bizim kıymetlilerimiz olduğunu düşünüyor ve başarılar diliyorum.
Kişisel kanaatim ise, Sayın Musavat Dervişoğlu’nun bu süreçte toparlayıcı, kırgınlıkları giderecek, küskünlükleri bitirip, güneşin yeniden doğmasına ve partide birleştirici görevini yerine getireceğine yürekten inanıyorum.

Hitabetiyle, siyasi geçmişiyle, yanına alacağı genç kadroları ve tecrübesiyle kendine sığınacak bir liman arayan, merkez sağ ve milliyetçi muhazafakar seçmenin aradığı bir liman ve İyi Parti'nin yeni lideri olacaktır diye düşünüyor ve destekliyorum…

İyi Parti kurultayının Türkiye için iyiliklere ve hayırlara vesile olmasını diliyorum !!!

whatsapp-image-2024-04-19-at-11-59-50-1.jpeg

whatsapp-image-2024-04-19-at-11-59-50.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.