Başkan Balkan: Enginar Festivali yolculuğunda üretime destek amaçlandı

Başkan Balkan: Enginar Festivali yolculuğunda üretime destek amaçlandı

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, 3-4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek 10. Uluslararası Urla Enginar Festivali'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANIL ARABACI / MEDYA EGE – Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek bu yıl 10.kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Urla Enginar Festivali ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşın enginara sıkı sıkı sahip çıkmasının altını çizen Başkan Balkan, “Bundan tam dokuz yıl önce yerelde sürdürülebilir kalkınma stratejisiyle birlikte, üretimin desteklenmesi için Enginar Festivali yolculuğuna çıkıldı. Herkes canla başla çalışarak festivali kendi çocuğu gibi büyüttü” dedi.

whatsapp-image-2024-04-30-at-21-33-14-1.jpeg

NÜFUSUN 1 MİLYONA ÇIKMASI BEKLENİYOR

Festivalin gerçekleştirileceği üç gün boyunca Urla nüfusunun 1 milyona çıkmasının beklendiğini belirten Balkan, “Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız altyapı eksiklerini yaşamamak için bu yıl önlem aldık” ifadelerini kullandı.

Balkan festivale ilişkin yaptığı bilgilendirmelerin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"HİÇBİR TARIM ARAZİSİNİ İMARA AÇMAYACAĞIZ"

Sakız enginarının tarım arazilerinin satışı ile birlikte tehdit edildiğine dair kendisine yöneltilen soruyu yanıtlayan Balkan, “Biz hiçbir tarım arazisini imara açmayacağız onu söyleyeyim” diye konuştu.

"FESTİVALE EN ÇOK HALKIMIZ SAHİP ÇIKIYOR"

‘Urla sahip çıkıyor ama İzmir de bu festivale sahip çıkıyor mu?’ sorusuna yanıt veren Balkan, “Bu festivale en çok halkımız sahip çıkıyor, Büyükşehir her zaman olduğu gibi yine destek verdi” dedi.

‘Urla Belediyesi’nde borç ne durumda? Kayyum döneminde nasıl bir belediye devraldınız?’ sorusuna da karşılık veren Başkan Balkan şunları söyledi.

"Bütün belediyeler borçlu. Borç yiğidin kamçısı. Bizde maaşını almayan personel yok. Mali tablo sadece belediyelerde değil Türkiye’de de kötü durumda. Enflasyonun da getirdiği dezavantajlı durumlar var” diye konuştu.

dogal-sofra-urla-toplu-fotograf.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.