Başkan Zorlu: AB normlarına uyumu Türkiye’nin vazgeçilmez hedefi olarak görüyoruz

Başkan Zorlu: AB normlarına uyumu Türkiye’nin vazgeçilmez hedefi olarak görüyoruz

ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Avrupa Film Günleri” başladı. ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu," AB normlarına uyumu Türkiye’nin vazgeçilmez hedefi olarak görüyoruz" dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle düzenlenen Avrupa Film Günleri’nin açılış kokteyli Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte konuşan Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 28 yıldır İzmir AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, “Bu süreçte iklim değişikliğinden sürdürülebilir kentsel gelişime, kültürlerarası diyalogdan toplumsal cinsiyet eşitliğine kadar pek çok alanda onlarca etkinlik düzenledik. Çok sayıda sanatçıyı İzmirlilerle buluşturduk. Kentimizin ekosistemine, iş dünyasına, sosyal hayatına, fikir dünyasına katkı sağladık. Bugün de ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi olarak Avrupa Film Günleri’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanatın, kültürlerarası iletişimi besleyen ve farklı kültürlerin birbirleriyle bağ kurmasını sağlayan rolünü son derece değerli buluyor ve etkinliğimizin bu amaca ulaşmak konusunda yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

halil-nadas-murat-akkanlar-sibel-zorlu-jose-maria-queiros-devrim-cukur.jpg

SOMUT, YAPICI, TUTARLI ADIMLAR ATILMALI

AB-Türkiye ilişkilerinin çok yönlü olarak devam etmesini istediklerini vurgulayan Zorlu, “Avrupa Birliği üyeliği ve her alanda AB normlarına uyum, Türkiye’nin vazgeçilmez hedefi olmalıdır. ESİAD olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz aylarda AB’nin başkenti Brüksel’e yaptığımız bir dizi ziyarette, Türkiye-AB ilişkilerine dair iş dünyasının beklentilerini paylaştık. AB Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Avrupa Komisyonu Güney Komşuluk ve Türkiye Bölümü Daire Başkanı Katarzyna Marzec başta olmak üzere pek çok temasta bulunduk. Brüksel’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde, mevzuat uyum çalışmalarına geri dönülmesini, gümrük birliğinin güncellenmesini ve üyelik müzakerelerinin canlandırılmasını ümit ediyoruz. AB ile aramızda somut, yapıcı ve tutarlı adımlar atılacağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle ‘Birlikte Daha Güçlü’ sloganıyla 9 Mayıs Avrupa Günü’nü bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

genel.jpg

Fransız Kültür Merkezi Direktörü José-Maria Queiros da organizasyona emek verenlere teşekkür ederek, “İzmir aslında sinemayı sinema yapan Mösyö Henri Langlois’in doğduğu şehirdir. Bu nedenden dolayı oldukça fazla sinema etkinliğine sahibiz. Bunun yanı sıra kültür sanat alanının birçok farklı branşına dokunan etkinlikler de yapıyoruz, bunları partnerlerimiz sayesinde gerçekleştiriyoruz” dedi.

22 ÜLKEDEN 18 FİLM

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında, AB üyesi ülkelerden 18 film, 8-12 Mayıs tarihleri arasında İzmirli izleyiciyle buluşacak. Film gösterimleri, İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve ücretsiz olacak. AB Türkiye Delegasyonu, üye ülkelerin büyükelçilikleri, AB Ulusal Kültür Enstitüleri ve AB Bilgi Merkezlerinin katkılarıyla düzenlenen Avrupa Film Günleri’nde AB üyesi 22 ülkenin filmi yer alıyor. Avrupa Film Günleri kapsamında gösterilecek filmler şöyle:

Bulgaristan’dan “Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu”, Danimarka’dan “Viborg Güzeli”, Estonya’dan “Ufuktaki Savaş”, Finlandiya’dan “Eli Kulağında”, Fransa’dan “Sönmüş Hayaller”, Hollanda ve Almanya’dan “Kuaför Romy”, İspanya’dan “Ramona”, İsveç’ten “Ben Zlatan”, İtalya’dan “Dante”, Malta ve Kanada’dan “Carmen”, Litvanya’dan “Göz Kırpmayı Unutma”, Macaristan ve Almanya’dan “Zarif”, Polonya’dan “Köylüler”, Portekiz, İspanya ve Fransa’dan “Büyükbabamın İblisleri”, Romanya ve Çek Cumhuriyeti’nden “Mikado”, Slovakya’dan “Asla Asla Deme”, Slovenya, İtalya ve Hırvatistan’dan “Suçsuz Adam”, Yunanistan’dan “Domatesler Wagner'le Tanışınca”.

gorsel-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.