İhaneti tebrik etmemek!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazen öyle güzel cümleler kuruyor ki, siz cümleyi siyasetçi olduğu için söylediğini, siyaset için söylediğini ve siyaseten söylediğini sanıyorsunuz ama öyle değil.

Bahçeli’nin cümleleri hayatın tam orta noktasına dikilmesi gereken yazılı bir direk gibi duruyor.

Önceki gün Grup Toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, “İhaneti tebrik etmek bizim kitabımızda yazmaz” dedi.

Cümlenin söylenme yönüne bakarsanız doğrudan İYİ Parti’deki değişime dair bir söylem.

Ama cümlenin yönüne boş verip, içeriğine bakarsanız hayatın içine dikilmesi gereken bir cümle olduğunu anlarsınız.

Hayatın hangi alanında olursanız olun, ne iş yaparsanız yapın hayatta bizleri derinden etkileyen şey ne kaybetmektir, ne kazanmaktır.

Hayatımızı en derinden etkileyen şey ama kaybederken, ama kazanırken ihanete uğramaktır.

İhaneti de geniş anlamlı düşünmek gerekiyor.

Kişiye ihanet, işe ihanet, eşe ihanet, dosta ihanet, kardeşe ihanet, anneye, babaya, kurda, kuşa ihanet gibi.

Hiç kimsenin, hiçbir şeyin ihanetine uğramadıysanız bir nebze şanlısınız demektir.

Ancak ihanetin olduğu bildiğiniz yerde duruyor, durmakla kalmayıp tebrik ediyor, tebrik etmekle de kalmayın alkışlıyorsanız hayattaki bütün düşünsel şanslarınızı kaybetmişsiniz demektir.

MHP Lideri Bahçeli’nin bu cümlesinin anlamını hayatta çok ama çok büyük ama siyasette de bir o kadar atılan büyük taş oldu.

MHP Lideri bir dönem MHP’nin İzmir İl Başkanlığı’nı yapan, MHP’den İzmir Milletvekili Adayı olan Müsavat Dervişoğlu’nun, önce MHP’den İYİ Parti’ye gidişine, sonra İYİ Parti’de Genel Başkanın bir nevi devrilip, yerine gelişiyle direk ilgili bu taş kafa yaran bir taş oldu.

İYİ Parti delegesinin yarısını evet oyunu alan ama diğer yarısının evet oyunu alamayan Başkan Dervişoğlu’nun İyi Parti’deki Genel Başkanlığı süre anlamında tartışıla dursun, süresinde hiç de kolay geçmeyecek gibi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının referandumla ‘Evet’ dediği ve iki dönem seçimlerle de kabullendiğini teklere ettiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine dair yeni Anayasal süreçle ilgili ‘Parlamenter Sistemi’ savunarak karşı açıklamalar yapması yüzde 10 bile olmayan İYİ Parti oylarında çok ciddi bölünmeleri de beraberin de getirecektir.

Yerel seçimlerde oy erimesi yaşayan İYİ Parti’de faturayı üzerine alarak Genel Başkanlıktan çekilen Meral Akşener’in bıraktığı Genel Başkanlık koltuğunu doldurabilmek oldukça zor.

İYİ Parti’nin yerel seçimler öncesi dağılmaya ve istifalarla yok olmaya başlayan teşkilat yapısı, ‘İhaneti tebrik etmeyeceğiz’ diyenlerin ortaya çıkmasıyla başlayıp, daha çok dağılmayı ve beraberinde istifayı da getirirse İYİ Parti son kongresini yapmış, son genel başkanını seçmiş olmasa da Akşener’in kurduğu Türkiye’nin dördüncü büyük partisi olmaktan çıkmış olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.