“Modern hayatta insanlar daha genç görünmek istiyorlar”
Yüz Plastik Cerrahi Derneği’nin iki gün boyunca devam edecek olan 10. Ulusal Toplantısı Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde başladı. Etkinlik kapsamında bir çok panel düzenlendi.
Oturum Başkanlığını Ümit Uluöz’un yaptığı panelde ilk konuşmayı Dr. Osman Baş gerçekleştirdi. İple yüz germe tekniğini anlatan Dr. Baş; “Günümüzün sosyo kültürel yapısı içinde modern hayatın getirisi olarak insanlar daha dinç ve genç görünmek niyetindeler. Bu talep giderek artarak beraberinde yeni bir yaklaşımı getirdi ve bu yaklaşım, insanları günlük hayatından koparmadan küçük bir takım uygulamalarla arzulanan görüntü taleplerini karşılıyor. İnsanlar günlük hayatın işlerinden geri kalmamak amacıyla bu tekniği tercih ediyorlar. Çünkü bu yöntemde kısa zamanda küçük bir dokunuş yeterli oluyor” dedi.
Vücudun çeşitli bölgelerinde kullanılan gerdirme yöntemlerini anlatarak devam eden Dr. Baş; bu yöntemin vücudun meme, bacak, kol, karın bölgesinde uygulandığını ancak kendisinin yüz bölgesinde çalıştığını, diğer bölgelerin plastik cerrahinin alanı olduğunu söyledi. Sözlerini aptos ip çeşitleri ve gelişen ip teknolojisinden bahsederek sonlandıran Dr. Baş, diğer oturumdan sonra canlı olarak yaptığı iple yüz germe ameliyatını izleyicilerine sundu.
ARTIK MARKA DOKTOR İSİMLERİ
“Medya ve Web” konusunda sunum yapan Bülent Ergan ise günümüzde sosyal medyanın kişilerin itibarını belirlediğini, bir çok dijital platformun kullanıldığını ifade ederek, artık her doktorun bir web ofis ile kendine ait bir mecra sahibi olabileceğini söyledi.
Ergan, “Hekimlerimiz uluslararası alanda birçok başarıya imza atıyor. Bu da artık hastaneleri değil doktorun kişisel kimliğini öne çıkarıyor. Yani hastane markaları yerini doktor markaları aldı. Bu yüzden isimlerimiz çok daha önemli hale geldi. Onun için artık her doktorun kendi web ofisi olması gerekiyor. Kimsenin yardımı olmadan bu program sayesinde doktorlar kendi sitesini oluşturabilecek. Hastalar dünyanın her yerinden doktorun kişisel bilgilerine ve kariyerine ulaşılabilecek; aynı şekilde doktorlar da hastalarının takibini kısa sürede yaparak, dünyanın her yerinden hasta bilgilerine ulaşabilecek” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.