O talep oy birliğiyle reddedildi!

O talep oy birliğiyle reddedildi!

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumunda, oylamaya sunulan bir AVM’nin plan tadilatı talebi, İmar ve Hukuk komisyonlarının kararı doğrultusunda, mecliste oy birliği ile reddedildi.

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Bir AVM’nin, son günlerde tartışmalara konu olan plan tadilatı talebi İmar ve Hukuk komisyonlarının kararı doğrultusunda, mecliste oy birliği ile reddedildi.

"SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK"

Başkan Ünsal “İlgili bir firmanın, plan tadilatına yönelik bizden bir talebi oldu. Biz her kişi ve kuruma eşit mesafedeyiz. Yasal mevzuat neyse onu uygulamakla yükümlüyüz. Talebi meclisimize taşıdık ve teknik komisyonlar konuyu değerlendirdi. Plan tadilatı talebi oy birliği ile reddedildi. Biz, bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Eğer ki AVM içinde ruhsatsız bir dükkan varsa da gereği yapılacaktır. Bundan emin olabilirsiniz” dedi.

whatsapp-image-2024-05-07-at-19-41-27.jpeg

CHP LİDERİ ÖZEL: ALINAN KARARI DESTEKLİYORUM

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgün Özel’i de konu hakkında bilgilendirdiğini söyleyen Başkan Ünsal “Genel Başkanımız Özgür Özel ile farklı bir konuda yaptığımız bir telefon görüşmesinde konu hakkında kendilerini de bilgilendirdim. Sayın Genel Başkanımız ‘Partimizin yükselişi sebebiyle kıskançlık kaynaklı haberler olabiliyor. Karşıyaka Belediyesi’nin hukuka uygun karar alacağından eminim ve destekliyorum’ yanıtını verdi. Mecliste alınan kararla ilgili de toplantı sonrası kendisini bilgilendireceğim” dedi.

whatsapp-image-2024-05-07-at-19-41-29.jpeg

“BU BİR İLETİŞİM KAZASIDIR”

Başkan Yıldız Ünsal, belediyeye ait Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde yaşanan dua tartışması hakkında da şu ifadeleri kullandı: Kamu kurumları resmi kurallara göre yönetilir. Burada mesele konunun daha öncesinde idareye bildirilmemiş olması. Mecliste de izinsiz söz alsanız usul yönünden sizi uyarmam gerekir. Durum aslında bundan ibarettir. Keşke dua edileceği ile ilgili önceden idareye bilgi verilseydi. İletişim kazası olarak değerlendiriyorum ben bunu. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Müslümanlık bir tek dua etmekle olmuyor. Mesela hiçbirimiz hak yemiyoruz, israf yapmıyoruz, diğer kulları küçümsemiyoruz. Bunlar da Müslümanlığın değerleridir. Konu zaten yargıya taşındı. Biz de takipçisi olacağız. Bu konunun daha fazla konuşulmasına gerek yok. İletişim kazası vardır, arkadaşımız da kamu kurallarına uygun davranmaya çalışmıştır”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.