'Toprağın Üreten Kadınları' zirvesi Urla'da düzenlendi

'Toprağın Üreten Kadınları' zirvesi Urla'da düzenlendi

Urla'da, Dünya Kadın Çiftçiler Zirvesi 'Toprağın Üreten Kadınları' etkinliği gerçekleştirildi.

MEDYA EGE - Urla Belediyesi ile Rotary 2440. Bölge'ye bağlı İyi Yaşam, Naturel ve Toprak Ana Rotary Kulüpleri'nin iş birliğinde Urla Kent Tarihi ve Arşivi’nde (UKTA), Dünya Kadın Çiftçiler Zirvesi “Toprağın Üreten Kadınları” etkinliği gerçekleştirildi.

Zirvenin açılışına Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın yanı sıra Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, 2440 Bölge Guvernörü Mert Korur, İyi Yaşam Rotary Kulübü Başkanı Çiğdem Tütüncüoğlu, Naturel Rotary Kulübü Başkanı Burcu Batur Sütçüoğlu, Toprak Ana Rotary Kulübü Başkanı Müge Çakır, STK Başkanları, muhtarlar, kadın çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

gz7kwloxoaao14s.jpeg

Başkan Selçuk Balkan konuşmasında, Urla’da tarımın önemi ve kadın çiftçilere verilen desteği vurguladı. Balkan, kadınların hem annelik hem de üretim konusunda önemli bir rol üstlendiğini belirterek, kooperatifler ve Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde tarımsal üretimi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Urla’da tarıma dayalı dört büyük festival düzenlendiğini belirten Balkan, bu etkinliklerin yerel kültürü yaşatmaya ve tanıtmaya yönelik olduğunu ifade etti.

gz7j5ufxcaakydb.jpeg

gz7kwlwxaaaozmh.jpeg

gz7j5ufxmaadepo.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.