“2016 Sürdürülebilirlik Ödülleri” sahiplerini buldu
Yaşar Topluluğu’nun ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarıyla sürdürülebilirliğe verdiği önemin göstergesi olarak düzenlenen “Sürdürülebilirlik Yarışması 2016” sonuçlandı.
Kurumsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayan, etkin ve verimli kaynak kullanımının yanı sıra toplumsal katkı projeleri ile gelecek nesillerin de ihtiyaçlarının karşılanmasına etki eden, Topluluğun kurumsal değerlerinin yaşatılmasına yönelik çalışmaları ödüllendirmeyi, bu çalışmaların Topluluk içinde örnek teşkil etmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamayı, çalışanlarda sürdürülebilirlik anlayışının gelişimini hedefleyen Sürdürülebilirlik Yarışması yeni adıyla ilk kez düzenlendi. Sürdürülebilirlik Yarışması jürisinde, Yaşar Topluluğu yöneticilerinin yanı sıra ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Argüden Yönetişim Akademisi kurucusu Yılmaz Argüden ile Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı kurucusu Serra Titiz de yer aldı.
Yarışma kapsamında Yaşar Topluluğu’nun sürdürülebilirlik anlayışına katkı sağlayan projeler değerlendirildi. Değerlendirme sonunda “Dereceye Giren 3”, “Tematik Ödüle Hak Kazanan 3” ve “Jüri Özel Ödülü” alan projeler ödül almaya hak kazandı. Ödül almaya hak kazanan projeler, Çeşme Altın Yunus Otel’de düzenlenen Sürdürülebilirlik Yarışması 2016 Ödül Töreni’nde açıklandı.
Dereceye giren 3 Proje; “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” Projesi ile Pınar Enstitüsü, “Ağır Hizmet Sektörüne Yönelik Su Bazlı Boya Sistemleri’’ Projesi ile Dyo Boya Fabrikaları, “Aseton Geri Kazanım” Projesi ile yine Dyo Boya Fabrikaları oldu.
“Çevresel Sürdürülebilirliğe En Fazla Katkıda Bulunan Proje”, “Sosyal Sürdürülebilirliğe En Fazla Katkıda Bulunan Proje” ve “En Özgün Proje” olarak belirlenen Tematik Ödüller’de ise; “Çevre Dostu Su Bazlı Metal Yüzey Astarı” Projesi ile çevresel sürdürülebilirliğe en fazla katkıda bulunan proje ödülünü Dyo Boya Fabrikaları, “Farklıyız, Farkındayız” Projesi ile Sosyal Sürdürülebilirliğe En Fazla Katkıda Bulunan Proje ödülünü ise Yaşar Holding’in 7 farklı şirketinden oluşan proje ekibi aldı. Yaşar Holding ve YABİM (Yaşar Bilgi İşlem) ortaklığında yürütülen “BFC” Projesi ise “En Özgün Proje” ödülünü almaya hak kazandı. 2016 Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen proje ise “Pınar Yoğurt Saksı” Projesi ve “İklimlendirme ve Hat Redizaynı ile Operasyonel Verimlilik Artışı‘’ ile Pınar Süt oldu.
Ekiplerin büyük heyecan yaşadığı törende konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar; “Bu yıl 71. Kuruluş Yıldönümümüzün ana teması “Sürdürülebilirlik”. 71 yılın özetini bu tema ile anlatmak istedik. Sürdürülebilirlik bir yaşam biçimi haline geldiğinde dünya için, ülke için, kurum için, aile için, çocuklarımız için ve geleceğimiz için bırakabileceğimiz en önemli alışkanlık haline gelecek. Dünyamızın geleceği açısından kaynakların verimli, gelecek nesillere yetecek şekilde kullanımı çok önemli. Eminim ki, yaratıcı toplumlar, yaratıcı kurumlar önümüzdeki yüzyılda rekabet ve globalleşme açısından çok daha güçlü olacaklar. Bu çalışmalarda, yarışmada emeği geçen, ödül alan almayan tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Sürdürülebilir bir yaşam için Yaşar Topluluğu olarak elele verecek, daha güzel günleri hep birlikte göreceğiz.” dedi.
Sürdürülebilirliğin Yaşar Topluluğu’nun bünyesinde ve doğasında olduğunu belirten Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı; “Sürdürülebilirlik Yarışması, Yaşar Topluluğu’nun yıllar boyunca yaptığı sürdürülebilirlik çalışmalarının geldiği son noktadır. 1980’lerde Kalite Çemberleri ile başlayan sürdürülebilirlik yolculuğumuz Verimlilik Ödülleri ile yıllarca devam etti. Bu yıl, sürdürülebilirlik ve verimlilik çalışmalarını değerlendirerek, tek bir çatı altında topladık. Ekip çalışmasını da destekleyen Sürdürülebilirlik Yarışması’na katılım gösteren tüm ekipleri kutluyorum.” diye konuştu.
Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş: “Yaşar Topluluğu’nun kuruluşundan bugüne var olan sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda, 12 yıl önce ekonomik ve çevresel boyutu olan Verimlilik Yarışmaları’nı, daha sonra da sosyal boyutu da içine alan Yaşar’ın Yıldızları Yarışması’nı başlattık. Bu sene ise, tüm bu çalışmaları, sürdürülebilirliğin aslında tüm bu boyutları kapsadığı düşüncesiyle “Sürdürülebilirlik Yarışması” olarak devam ettirmeye karar verdik. Sürdürülebilirlik hem bireysel hem kurumsal hayatlarımızda var. Üretirken, tüketirken, başkalarının hayatlarına dokunurken, her yerde bu anlayışı hayata geçirme ihtiyacı var. Yaşar Topluluğu olarak 2007’de gönüllü olarak UN Global Compact – BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladık ve dünyanın en önemli küresel inisiyatiflerinden birisi olan bu ağa Türkiye’den ilk katılan şirketler arasında yer aldık. 71 yıl önce başladığımız gibi, çok daha büyüyerek, kurumsal vatandaşlık sorumluluğumuzla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.