4.Tasting Alaçatı'ya büyük ilgi!

4.Tasting Alaçatı'ya büyük ilgi!

Tasting Alaçatı 27-28-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yemek yapım atölyeleri, sergiler, söyleşiler ve tadım etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Çeşme Belediyesi’nin katkılarıyla, Tasting Alaçatı Platformunun desteğiyle ve tüm Alaçatılıların kolektif bilinciyle yapılan Tasting Alaçatı’nın bu yılki teması “Toprağı Koru” oldu. 2018 yılından bu yana her yıl doğanın içinde, bağlarda, bahçelerde, çiftliklerde ve Alaçatı’nın en özel işletmelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Tasting Alaçatı, bu yıl ‘Toprağı Koru’ teması ile 27-28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Her yıl olduğu gibi sohbetler, workshoplar, tadımlar ile atıksız sofralardan, geri dönüşüme, bölgenin azalan mahsullerinden, yerel üreticilerin gerçek hikayelerine, doğanın insana kattıklarından, bireysel farkındalığa uzanan, bakış açılarını değiştirecek bir yolculuğa çıkıldı.

tastingalacati-topragi-koru-temasiyla-buyuledi1.jpg
“Alaçatı’nın lezzetlerini ve güzelliklerini dünyaya tanıtacağız”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Butik ve sürdürülebilir turizmin parlayan yıldızı yeryüzündeki cennet Çeşme’de binlerce yıllık kadim kültürün sofralara yansımalarını paylaştığımız etkinliğimizde, tüm dünyanın odak noktası haline gelen “Toprak” temasında ‘Toğrağın altını iyileştirmek, toprağın üstünü korumak, atık yönetimi, permakültür, kompost, bilinçli tüketim, etik üretim, kaynakların doğru kullanımı’ konuları çerçevesinde zengin bir program içeriği sunuldu” diye konuştu.

“Gastronomi anlamında katkısı büyük”

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran üç gün süren Tasting Alaçatı için ‘Tasting Alaçatı’nın bölgemize kültür, sanat ve gastronomi anlamında katkısı büyük’ diyerek Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki önemini arttırmaya ve sürdürülebilir turizme katkı sağlamaya çalıştığının altını çizdi.

tastingalacati-topragi-koru-temasiyla-buyuledi3.jpg

Sergiler, söyleşiler, yemek yapım atölyeleri düzenlendi

Tasting Alaçatı kapsamında bu yıl sanat kategorisine uluslararası alanda tanınmış ilk sanatçılarımızdan ve Cumhuriyet döneminin sanat simgelerinden, opera sanatçısı, tiyatrocu ve ressam Semiha Berksoy’u ‘toprağımızın yetiştirdiği global sanatçımız’ olarak anıldı. 26 Mayıs Perşembe akşamı özel görüntüler ile Tosca Operası Özel Gecesi düzenlendi. Bernadet Otel’de Semiha Berksoy anısına 2022 sezonunda Ankara ve İstanbul’da sahnelenen Tosca operasından Tasting Alaçatı misafirleri için seçki haline getirilen çok özel bölümlerin yıldızlar altında açık hava video gösterimi yapıldı. Gastronomi kategorisinde, Hazer Amani’nin ‘Tohumdan sofraya’, Hüseyin Pancar’ın ‘Toprağa Minnet-Alavya Sofrası’ gibi birçok şefin özel imzasını attığı sofralarda buluştu.

Tasting Talks kategorisinde çok önemli değer yaratan girişimci kadınlar ‘Toprağı Koru, Toprağı İyileştir’ temasında projelerini ve deneyimlerini paylaştı. Big Chefs Kurucu Ortağı Gamze Cizreli - ‘Toprağın Kadınları Projesi- Sürdürelbilirlik Okur Yazarlığı’, Sürdürülebilir ve Giyilebilir Teknoloji Tasarımcıları Ezra Çetin -Tuba Çetin ise ‘Tarım ve Teknoloji Geleceği Yaratıyor’ dedi. Şef, Sosyal Girişimci Ebru Baybara, ‘Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi ile Sıfır Atık ve Kompost Mucizesi’ni, Gezgin-Seyahat Yazarı Zeynep Boneval, ‘Sürdürülebilir Dünya ve Seyahat’ı anlattı. Akademisyen-Yazar Kübra Yüzüncüyıl, ‘Tarımda Dijitalleşme’nin nasıl yapıldığını, Anadolu Meraları Ortağı Yasemin Kireç ise neden ‘Toprağı Onarma Çağı’nda olduğumuz konusunda katılımcıları aydınlattı.

Son olarak Çeşme Ovacık’a ilk gelen girişimcilerden olan Noni’s Hause Yaratıcısı Selin Solmazer, Ovacık’taki ‘Bağlardan Sofraya Uzanan Hikaye’sini paylaştı. Ayrıca ev sahibi işletmeler de üç gün boyunca devam eden organizasyona temaya uygun sergiler, atölyeler, tasting menüler, etkinlik ve söyleşilerle katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.