4. URLA FELSEFE GÜNLERİ BAŞLADI
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Urla Felsefe Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen ve iki gün sürecek “Urla Felsefe Günleri” bugün Eski Tamirhane Binası’nda başladı.
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve Urla Felsefe Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen ve iki gün sürecek “Urla Felsefe Günleri” bugün Eski Tamirhane Binası’nda başladı. 4.sü gerçekleşen Felsefe günlerine Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Öğretim Görevlileri, Şair ve Yazarlar, Meclis Üyeleri ve Felsefe gönüllüleri katıldı.
İki gün boyunca gerçekleşecek olan toplantılarda akademisyenler, şairler ve yazarlar tarafından “Felsefe ve Edebiyat” konuları anlatılıp tartışılacak.
“FELSEFE, SANAT, HUKUK VE ADALET EGE KIYILARINDA DOĞDU”
Felsefe, bilim, din, sanat, edebiyat ve sezgi üzerine, kendini ifade edebilmeyle ilgili insana dair ne varsa 7500 yıldır olduğu gibi Liman Tepeden, Klazomenai’ye yine aynı yerde Ege kıyılarında, Urla’da hayat bulmaya devam ediyor diyerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Emanet aldığımız bu kültürel miras, hep birlikte düzenlediğimiz felsefe günleriyle nesilden nesile aktarılacak. Ve hiçbir zaman sanatsız kalmamış bu toprakların hayat damarları dün olduğu gibi yarın da felsefeyle, akılla, edebiyatla beslenmeye devam edecek” şeklinde konuştu.
Uyar konuşmasına şöyle devam etti;
“Hiç düşündünüz mü felsefe, sanat, hukuk, adalet neden Ege kıyılarında doğdu? Neden Avrupa’da, Neden Asya’da değil de Ege kıyılarında? Ege kıyılarında karnınızı doyurmak için çok çaba sarfetmenize gerek yoktur. Elinizi uzattığınızda incirlere, zeytinlere, üzümlere, her türlü meyveye, onlarca çeşit bitki ve sebzeye ulaşırsınız. İnsanlar bunları üretmek için fazla zamana ihtiyaç duymadılar. Doğanın bu cömert hediyeleri herkese yettiği için savaşmaya da gerek duymadılar. Kendilerine kalan bolca zamanda Felsefe yaptılar. Sanat ürettiler. Hukuk ürettiler. Ve bu sayede de Özgür düşündüler. Düşünceler baskı altına alınamadı. Bilimle ispatlandı. Edebiyatla sunuldu. Hukukla korundu. Bunların hepsini bize Egenin eşsiz doğası sundu.”
Bugün tarihsel ve kültürel açıdan köklü bir geçmişe ve eşiz doğal güzelliklere sahip olan ilçemizde sizler gibi felsefeye gönül vermiş değerli insanları ağırlamaktan dolayı mutluyuz diyen Urla Kaymakamı Önder Can; “ Felsefe insan yaşamını, varlığının değerini, varoluşunu bir bütün olarak ele almakta ve sonunu bilme dayamaktır. İnsanlara düşünme ve sorgulama yetkisi kazandıran felsefe, insanların dogmatik fikirlerden uzak daha özgür düşünmelerini sağlamaktadır. Düşüncenin gelişiminde, toplumların ilerlemesinde, bilimlerin çağ atlamasında olumlu yönde katkıları olan felsefe, ürettiği sorularla, geliştirdiği çözüm önerileriyle bilimsel gelişimin ve yenilikçi buluşlarında temelini oluşturmaktadır. İçinde bulunduğumuz çağı yakalayabilmek, merak eden, soru soran, kendini sürekli geliştiren, düşünebilen insanların yetişmesi son derece önemlidir. Felsefeden her anlamda yararlanmamız gerekmektedir. İki gün sürecek Felsefe Günlerinin verimli geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Urla Felsefe Gönüllüleri Yönetim Kurulu Üyesi Talat Kutlukaya ise: “ Bu yıl dördüncüsünü düzenlendiğimiz için çok mutluyuz. İki gün boyunca güzel konuları değinip, sizlere anlatacağız, sizlerden sorular alacağız. İnşallah güzel ve başarılı iki gün geçiririz. Desteğini esirgemeyen Kaymakamımıza ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.