Açtırdıkları Su Kuyuları Hayat Kurtarıyor
Başta Afrika ülkeleri olmak üzere çoğu geri kalmış ülkelerde insanların en temel problemlerinin başında su ihtiyacı geliyor. Deniz Feneri Derneği bu hayati ihtiyacı karşılamak amacıyla su kuyusu açma çalışmalarını yıllardır sürdürüyor. Dünyanın en fakir
Afrika’nın birçok ülkesinde şebeke suyu bir tarafa temiz içme suyunu sağlayamayan bölgeler var. Açlık, susuzluk ve hastalıklar yüzünden her gün binlerce çocuğun hayatını kaybettiği bu bölgelerde susuzluk ve kirli sular nedeni ile yayılan hastalıklar en önemli ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Genellikle gölet ve dere gibi yerlerden, kimi zaman yerleşim alanlarına çok uzak yerlerden getirilen ve çoğunluğu sağlığa uygun olmayan sular ile su ihtiyacını karşılamaya çalışan bölge halkı, açılan kuyuların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
İşte tam da bu noktada bir Deniz Feneri Derneği projesi olan “İyilik Okulu” devreye giriyor.
İyilik Okulu Projesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızda iyilik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma bilinci oluşturma hedefini taşıyor. Proje, sorumluluk bilincine sahip çevresindeki, ülkesindeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine duyarlı bir toplum oluşturmayı amaçlıyor.
Bu proje kapsamında su kuyusu açtıran okullar;
DERYA ÖNCÜ EĞİTİM KURUMLARI 8/C HAYRATI, DERYA ÖNCÜ EĞİTİM KURUMLARI 7/ C HAYRATI, DERYA ÖNCÜ EĞİTİM KURUMLARI 8/C HAYRATI, ÖZEL CEBİR KOLEJİ HAYRATI, GEDİKTAŞ İMAM HATİP LİSESİ HAYRATI, DERYA ÖNCÜ EĞİTİM KURUMLARI 8/A SINIFI HAYRATI, ARNAVUTKÖY NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU HAYRATI, SULTANGAZİ MİMAR SİNAN İMAM HATİP ORTAOKULU HAYRATI, ZÜBEYDE HANIM ORTAOKULU HAYRATI, SİNCAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAYRATI, TUZLA FARABİ İLKOKULU HAYRATI, BATTALGAZİ İLKOKULU ve HAYIRSEVERLERİ HAYRATI, ÖZBAYAT İLK ve ORTAOKULU HAYRATI, AHMET ŞİŞMAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ HAYRATI, ÖZEL NUN İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ HAYRATI, İMAM EBU HANİFE İMAM HATİP ORTAOKULU HAYRATI, ISPARTA YALVAÇ ÖZBAYAT İLK ve ORTAOKULU HAYRATI.
Deniz Feneri tarafından hayırsever miniklerin bağışları ile 2015 ve 2016 yıllarında Bangladeş ve Çad’da toplam 15 su kuyusu açıldı. Yeni su kuyularının açılması için çalışmalar devam ediyor.
Minik yüreklerin anne babalarından aldıkları harçlıklarla açtırdıkları her bir su kuyusundan çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan yaklaşık 1500 insan faydalanıyor.
Kuraklığın, hastalığın ve savaşın pençesindeki bu ülkelerde, temiz içme suyu ihtiyacının karşılanmasını bekleyen daha birçok köy ve bölge bulunuyor.
Deniz Feneri Derneği aracılığıyla bir su kuyusu; Bangladeş’te 1000 USD, Somali’de 4500 USD ve Çad’da 3000 USD’ye açılıyor. Bağışçılar bir su kuyusunun bedelini tamamen karşılayabildikleri gibi, isterlerse -bütçelerine göre- bir kuyu maliyetinin bir kısmı için de bağış yapabiliyorlar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.