“Aday adayları yalan söylüyor!”

“Aday adayları yalan söylüyor!”

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’un kongrede aday adaylarına delege listelerini “Bilal Saygılı’nın kesin talimatı var” diyerek vermediği iddialarına karşı Medya Ege’ye konuştu.

MEDYA EGE – AK Parti İzmir’de kongre süreci devam ederken AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’un aday adayı olan Emrullah Kavuz ve Harun Akdağ’a delege listelerini vermediği ve “Genel Merkezin, İl Başkanı Bilal Saygılı'nın kesin talimatı var. Delege listesini kimseye veremiyoruz" dediği iddia edilmişti.

İddialar sonrası Başkan Uzun Medya Ege’ye konuştu. Uzun, böyle bir söylemi olmadığını belirterek, “Kesinlikle öyle bir cevabımız yok. Yüksek Seçim Kurulu’nun kanunları gereği bizim delege listelerini asmamız gereken günlerde askıya astık. Kimse gelip bakmadı, almadı. Daha sonra delege listeleri istendi. İl Başkanımızın kesinlikle öyle bir talimatı olmadı. Benim öyle bir cümlemde olmadı” ifadelerini kullandı.

YSK’nın kanunu neyse onu uyguladıklarını vurgulayan Başkan Uzun, “Böyle bir söylememiz yok, olamazda. YSK neyi emrediyorsa onu yapmakla mükellefiz. Arkadaşlarımızın listeler askıya çıkarıldığında alması gerekiyordu almadılar. Söylenen beyan yalandır. Adaylar yalan söylüyor. Kesinlikle kendilerine öyle bir cümle kurulmadı, kurulamaz da. Ama onlar maalesef o şekilde beyanda bulundular” diye konuştu.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun’un açıklamalarından sonra İlçe Başkanlığı'na aday adayı iken, delege listesini alamadığını belirtip, aday adaylığından vazgeçen Harun Akdağ, "Koca İlçe Başkanı bizi yalancı çıkardıysa doğrudur. Bizim elimize delege listesini istediğimiz için verdiler veya biz hiç delege listesini istemedik, 'Vermiyor' diye yalan söylemeyi tercih ettik. Partimiz için mücadeleye devam edeceğiz. İlçemiz için hayırlısı neyse o olsun" diyerek cevap verdi.

Aday adayı Emrullah Kavuz'da Delege listelerine ulaşamadığını belirterek, sosyal medya hesabından bir video paylaşmış ve "12 Ekim'de yapılacak AK Parti Karabağlar İlçe Kongremiz de aday olduğumuzu açıklayarak delege listesini istedik. Maalesef demokratik hakkımız olan, bizzat kendilerinin yaptığı delege listesini il başkanımızın talimatı olduğun için veremiyeceğini söyledi. Allah-u Tealanın izniyle delege listesine ulaşamamış olsak ta 12 Ekim günü kongreye büyük bir halk desteğiyle, coşkuyla sunacağız. AK Parti Karabağlar kongremizin davamıza ve milletimize hayırlı olması dileğiyle. Sefer bizden zafer rabbimindir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.