Ah Dikili! Vah Dikili! Eyvah Kırgöz!

Ah Dikili! Vah Dikili! Eyvah Kırgöz!

Arif Çayan yazdı; Ah Dikili! Vah Dikili! Eyvah Kırgöz!

Yolumuz düştüğü için değil, yolumuzun düşmesi istendiği için İzmir'in kuzeyindeki yıldız ilçelerden birisi olan Dikili'ye gittik.

Gitmez olaydık diyemiyoruz, gitmemizin gerekli olduğunu gördüğümüz için.

Dikili'nin, Dikili olmaktan çıktığını, bir çöp tarlasına, bir depolama alanına, bir atık sergi salonuna dönüştüğünü gördük. Denizi görene kadar gördüklerimiz, denizi gördüğümüzde içimizde kocaman bir üzüntü bıraktı maalesef.

Dikili'nin ilçe olduğunu bilmesek, Dikili'de bir belediye olduğunu bilmesek, Dikili'de bir belediye başkanı olduğunu bilmesek, üzüntümüz bu kadar ağır olmazdı.

Derdik ki, "Dingonun ahırında şaşıracak ne var?"

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve ekibinin, Dikili'ye bir faydası olmadığı gibi bir çok zararının olduğu aşikar şekilde ortadaydı.

Dikili'ye seçim döneminde, oy almak için verilen bütün sözler aynı o molozların serildiği alanlar gibi çöp yığınına dönüştü.

Başkan Kırgöz'ün, 'Çöp, Moloz Dökmek Yasak' tabelası dışında çevre katliamıyla ilgili bir tek ciddi adımı, hareketi, düşüncesinin olmaması yeterince üzücüydü.

Peki şimdi sormak lazım, belediye varken, başkan varken, ekibi varken:

Önümüzdeki 10 yıllar, 20 yıllar, 30 yıllar sonra Dikili'de yaşamak mümkün olabilecek mi?

Kuzey'in yıldızı Dikili, böyle yavaş yavaş kaderine, çöp yığınlarına teslim olurken, ileride Dikili tam anlamıyla İzmir'in çöp depolama alanı olabilir mi?

Gördüğümüz manzaralar karşısında olmaması için hiç bir engel yok!

Zaten bitik hale gelmiş, zaten çevresini kaybetmiş, zaten insanın yaşama şansı azalmış Dikili'de, çevre felaketi baş edilemez bir boyut aldığında, kimsenin 'Dikili çöp depolama alanı olamaz!" diye bir eyleme, söyleme girmeye de aklı olmaz, cesareti olmaz, nedeni olmaz.

Biz yıllar, yıllar, yıllar önce yazdık!

Burayı herkes bir not alsın!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Dikili'nin çöp depolama alanı olması gibi bir hedefi varsa gerçekten 'Başarılı bir başkandır!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Dikili'nin İzmir'in atık merkezi olması gibi bir hayali varsa gerçekten 'Başarılı bir başkandır!

Dikili'nin böyle bir hedefi ve hayali yoksa o zaman Başkan Kırgöz'ün, Dikili'de yaşayanlar ile arasında ciddi bir düşünce farkı var demektir ki, onunda sonuçlarını en yakın seçimde herkes net bir şekilde görür.

Dikili'nin çöp yığınına, çöp depolama alanına dönmesini isteyen, Dikili'de yaşamayan, Dikili'yi sevmeyen, Dikili'de yaşamayı sevmeyendir.

Onların da zaten Dikili'de ne işi var!

Başkan Kırgöz'ün ne işi var!

img-20240910-wa0004.jpg

img-20240910-wa0005.jpg

img-20240910-wa0006.jpg

img-20240910-wa0015.jpg

img-20240910-wa0012.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.