AK Parti Grup Başkanvekili Taslak: Kesinlikle reddediyoruz!

AK Parti Grup Başkanvekili Taslak: Kesinlikle reddediyoruz!

Kemalpaşa’da, AK Parti Belediyeciliğinin yaptığı Binali Yıldırım Millet, Bahçesi’nin ismi Belediye Meclisi’nde, CHP tarafından Bülent Ecevit isminin konulmasına karşı çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak, "Kesinlikle reddediyoruz" dedi.

AK Parti döneminde, Kemalpaşa Belediyesi'nin daha önce bataklık olan bölge, yapılan çalışmalarla yaklaşık 550 bin metrekarelik alanda yapay göl ve 1 kilometrelik yapay dere yaptığı Millet Bahçesi, dönemin TBMM Meclis Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın ismi konmuştu. Dün, Kemalpaşa Belediyesi Meclisi’nde, CHP Grubunun teklifi ile Binali Yıldırım isminin değiştirilerek Bülent Ecevit konulması önerisinde bulundu. Yapılan öneriyi doğru bulmadığını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili ve İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, ‘’Cumhur İttifakı olarak kesinlikle bu önergeyi reddediyoruz. Ülkemizin en önemli iki Başbakanın ismi geçmiş durumda. Şu anda ismini taşıdığı Son Başbakanımız, Gazi Meclisimizin başkanlığını yapmış bir devlet büyüğümüz ile ilgili bu tür önergeyi doğru kabul etmiyoruz. Kesinlikle reddediyoruz. Belediye Başkanı olarak ortaya bir irade koyarak Binali Yıldırım Millet Bahçesinin isminin aynı kalmasını istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

CHP Meclis Üyesi Selçuk Karakülçe ise, "AK Parti ve Cumhur İttifakı için 15 Temmuz ne kadar önemliyse 20 Temmuz tarihi de Türk toplumu için o kadar önemli bir tarihtir. Ayrıca Allah daha uzun ömür versin. Ömrü daha var önümüzde ki dönemde yapılacak başka yerlere kendisinin ismi verilebilir’’ dedi.

whatsapp-gorsel-2024-07-02-saat-16-32-44-c8598a9e-1.jpg

BİZLER RAHMETLİ BAŞBAKAN BÜLENT ECEVİT’İN İSMİNİN KONULMASINA KARŞI DEĞİLİZ

CHP Meclis Üyesi Karakülçe’ye cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Recep Tayyip Taslak, ‘’Selçuk beyin ifadesine göre şunu sormak istiyorum. 15 Temmuz’un sadece AK Parti adına önemli olduğunu söyledi. Bu ülkede bir darbe yaşandı 256 vatandaşımız şehit oldu, binlerce vatandaşımız yaralandı, gazi oldu. Gazi meclisimiz bombalandı, tanklarla tüfeklerle köprüler kapatıldı. Bu darbe girişimi CHP adına kabul değil mi? Burada bunu mu ifade etmeye çalışıyorsunuz. Kendisinin ifadesi üzerine zaten Binali Yıldırım Millet Bahçesi ismi var. Bundan sonra belediyemizin yapacağı bir park, bahçede Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in isminin konulması daha doğru olacaktır. Belediye Başkanından komisyona gönderilmeden irade ortaya koyarak bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Bizler rahmetli Başbakan Bülent Ecevit’in isminin konulmasına karşı değiliz, hali hazırda ülkemizde son Başbakanlık yapmış Binali Yıldırım’ın isminin değiştirilmesi Kemalpaşa Belediyesi gülünç duruma düşürecektir. Son olarak şunu söylemek istiyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimiz ülkemizde yaşanmıştır. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da 15 Temmuz darbe girişiminde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte en güçlü duran isimlerden birisidir. Zamanın CHP Genel Başbakanı havalimanında arka kapılardan kaçmıştır.’’

CHP Meclis Üyeleri tarafından verilen önerge, komisyonlara gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.