Ak Parti’de şok istifa!

Ak Parti’de şok istifa!

AK Parti’den Meclis Üyesi olarak Karabağlar Belediyesi’ne seçilen Bekir Kalaylı’nın, seçimlerden sonra AK Parti üyeliğinden ismini sildirdiği iddiası siyasette şok etkisi yaptı.

AK Parti üyesi olan Bekir Kalaylı, geçtiğimiz yerel seçimlerde AK Parti’den 14. Sıradan Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi adayı olarak seçimlere girip, meclis üyesi seçildi. Yerel seçimlerden sonra Bekir Kalaylı’nın AK Parti üyeliğinden istifa ettiği iddiası AK Parti İzmir’de siyasetin gündemine şok etkisi yaparak düştü.

İstifa ettiğine dair iddiaları kabul etmeyen Meclis Üyesi Bekir Kalaylı, istifa ettiğine dair çok konuşmalar olunca yakın çevresine yaptığı açıklamada, meclis üyeliği listesine Büyük Birlik Partisi’nin kontenjanından girdiğini ve dolasıyla onların meclis üyesi olduğunu ancak gönlünün her zaman AK Parti’den yana olduğunu açıklamasında bulunduğu söyleniyor.

Siyasi kulislerde konuşulan istifa iddiası ve nedeni ise farklı. Kulislerde, Meclis Üyesi Kalaylı’nın meclis üyeliği sıralamasındaki yerini beğenmediği için AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun ile seçim dönemi çok sözlü tartışmaya girdiği, ikilinin sözlü tartışmasının zaman zaman fiziki tartışmaya kadar yükseldiği ve aralarının daha da kötü hale geldiği için partisinden istifa etmiş olabileceği konuşuluyor.

Şok etkisi yapan istifa iddiaları kadar siyasi kulislerde konuşulan diğer bir konu ise AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın kiracı olarak bulunduğu bina. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı, parti üyeliğinden istifa eden Bekir Kalaylı’nın sahibi olduğu Kalaylı İşhanı’nda kiracı. Meclis Üyesi Kalaylı’nın, önümüzdeki süreçte AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nı kiracısı olarak kabul edip, etmeyeceği konuşuluyor, tartışılıyor ve sonucu üzerine siyasi yorum yapılıyor.

sonnnn.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.