AK Partili Çankırı: Hayvanların yaşamlarına müdahale etmeye hakkımız yok
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı sokak hayvanları için mobil klinik kuracaklarını ve binlerce hayvanın yararlanabileceği mama tesisini hayata geçireceklerini duyurdu.
AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge adayı Ceyda Bölünmez Çankırı İzmir’in Aliağa ilçesinde hizmet veren Pati Park Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Partililerinin de eşlik ettiği ziyarete Hayvan Arama Kurtarma (HAK-TİM) ekipleri de katıldı.
“400 BİN SOKAK HAYVANI VAR”
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da İzmir’de 400 bin sahipsiz sokak havyanı olduğunu, sokak hayvanları için kuracakları mobil klinik ve mama tesisin kurulmasıyla hem vatandaşların hem de sadık dostların emin ellerde olacağını vurguladı.
Çankırı; “Bütün hayvanlar yaşam hakkına sahip. Bir hayvan türü olan insanın da hayvanları yok etmesine ve yaşamlarına müdahale etmeye hakkımız yok. Bizlere emanet olan bu canlılara en iyi şekilde bakmamız gerekiyor. Onların en iyi şekilde bakımı ve tedavisinin yapılması hepimizin insanlık görevi. İzmir aslında bu işlerin farkındalık yaratıldığı bir şehir. Ancak tedavilerinin gerektiği kadar yapılamaması noktasında eksikler var. Bu eksikler de maalesef yerel yönetimlerden kaynaklı eksikler. Sonuçta her ilçede barınaklar var ama bu barınakların nasıl işletildiğini bilmiyoruz. Ama Aliağa ilçemizde görüyoruz ki beş yıldızlı otel konforunda bir tesisimiz var. Bu ziyaret sonrasında gördük ki burada Bakırçay Havzasında mobil klinik talebini aldık. İnşallah bunu köylere de kazandıracağız. İzmir 4,5 milyona yakın bir nüfusa sahip. Öte yandan da 400 bine yakın sahipsiz sokak hayvanı var. Şehrin içinde görüyoruz bunu. Diğer bölgelerde AK Parti belediyelerinde de örneğin Bayındır Belediyesi’ne de inşallah Küçük Menderes Havzasına da yaptıralım. Diğer belediyelere de örnek olsun. Çünkü biz AK Belediyecilik olarak Cumhur ittifakında yapmış olduğumuz belediye hizmetlerinde hep öncülük ediyoruz. İnşallah iyi şeyler birbirini hep taklit etsin biz bunu arzu ediyoruz. Kim bir canlıya hayat verecek, onun yaşam hakkını elinden almayacak, onun fiziksel ve çevresel şartlarını iyileştirecek bir hizmet yaparsa biz ona da saygı duyarız. Yapılan tüm işler takdir edilmelidir” dedi.
Çankırı mobil kliniğin ilçe sınırlarındaki tüm köylere muhtarlar ve belediye üzerinden yapılan duyuru ile ulaşım sağlayarak hizmet vereceğini söyledi.
CEZAEVİNDEN ARTAN GIDALAR MAMA ÜRETİM TESİSİNDE DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Aliağa Belediyesi sınırlarında olan İzmir 2 No’lu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’yla iş birliği yapacaklarını belirten Çankırı; “Aliağa’da iyi bir potansiyel var. Burada cezaevi olduğu için artan gıdalar, proteinle dengeli karıştırılarak hazır mamaya dönüştürülecek ve bu paketlerin mobil klinikle dağıtımını sağlayacağız” dedi.
Ziyaret sonrasında açıklama yapan HAK-TİM gönüllüsü Zehra Betaş, proje sayesinde barınakların yükünün hafifletileceğine dikkat çekerek söz konusu kliniğin tam teşekkülü olarak sadece Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut olduğunu belirtti. Betaş; ‘‘Popülasyon dengeye girerse bu hayvanlara eziyet sorunu haline getirilen örneğin etik olmayan aparatlarla onların sokaktan toplanmaları, toplu zehirlemeler gibi sorunlar da ortadan kalkar. Böylelikle barınakların yükünü de hafifletmiş oluruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.