AK Partili isimden Bakan Şimşek'e sert yanıt: Kabul etmiyorum!

AK Partili isimden Bakan Şimşek'e sert yanıt: Kabul etmiyorum!

Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem AK Parti meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, son vergilendirme paketinde Bakan Şimşek'in engelli vatandaşların ÖTV muafiyetiyle araç alma hakkını elinden aldığını belirterek bunu kabul etmediğini söyledi.

MEDYA EGE - Ekonomide sıkılaşma tedbirleri kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi reformu paketi hazırladı. Kanun teklifi olarak TBMM’ye sunulması beklenen vergi paketinde KDV, ÖTV, gelir ve kurumlar vergisi, yurt dışına çıkış harcı ile vergi usul kanunları başta olmak üzere birçok alanda yapılacak düzenlemelerle vergi artışları, yeni cezalar ve ceza artırımları önerileri yer alırken AK Partili isimden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki geldi.

2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den Karşıyaka Belediye Başkan aday adayı olan, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem AK Parti meclis üyesi Ahmet Uğur Baran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Bakan Şimşek'in vergilendirme paketinde engelli vatandaşların ÖTV muafiyetiyle araç alma hakkının elinden alındığını söyleyerek bunu kabul etmediğini belirtti.

Baran, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Son vergilendirme paketinde Sayın Mehmet Şimşek engelli vatandaşların elinden ÖTV muafiyetiyle araç alma hakkını alıyor ve ben bu durumu kabul etmiyorum. Yıllardır savunduğum olgu; engelli vatandaşı ne kadar tek başına yaşayabilir duruma getirirsek, o kadar hem ailelerinden hem devletten yükleri azalır. Engelliyi bağımlı değil bağımsız hale getirmek hem devletin hem yurttaşların sorumluluğudur. Üzgünüm ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır sosyal politikalar için verdiği engelliyi bağımsızlaştırma hareketi heba edilmektedir. Şimdi sonuç olarak herkesin yediğinin içtiğinin hesabını engelli ödeyecek çok yazık…"

57154284-2225754374147595-2676908671551668224-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.