Akşam yemeğinde et yiyenlere kötü haber!
Güne yeterli ve dengeli beslenmeyi destekleyen, besin içeriği kuvvetli yiyeceklerle başlamak gün boyu vücudun verimini artırır.
Özellikle, doğru besinleri doğru zamanda tüketmek hem hastalıklardan koruyor hem de kilo almayı engelliyor. Peki, hangi yiyecekleri hangi zamanlarda yemeliyiz?
Elma
Neden kahvaltıda yemeliyiz?
- Elma, kolestrol seviyesini ve kan şekerini düşüren pektin içerir.
Neden akşam yemeğinde yememeliyiz?
- İçerisinde bulunan pektini geceleri sindirmek zordur ve mide asidini arttırır.
Domates
Neden kahvaltıda yemeliyiz?
-Sindirimi iyileştirir ve metobolizmayı artırır.
Neden akşam yemeğinde yememeliyiz?
-Domatesin içinde bulunan pektin ve oksalik asit nedeniyle akşam yemeği için yenilirse mide şişmesine neden olabilir.
Kuruyemiş
Neden öğle yemeğinde yemeliyiz?
-Tansiyon riskini azaltır ve kalp sağlığını korur.
Neden akşam yemeğinde yememeliyiz?
-Kuruyemişlerin yağ oranı yüksektir ve kalorilidir. Akşam yemeğinde yenirse kilo almaya yol açar.
Portakal
Neden atıştırmalık olarak yemeliyiz?
-Sindirimi iyileştirir ve metobolizmayı hızlandırır.
Neden kahvaltıda yememeliyiz?
- Mide boşken portakal tüketmek, mide tahrişine gastirite neden olabilir.
Muz
Neden öğle yemeğinde yemeliyiz?
-Öğle yemeğinde tükettiğimiz muz, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildi iyileştirir.
Neden akşam yemeğinde yememeliyiz?
- Mukus oluşumuna yol açabilir. Hazımsızlık yapabilir ve sindirimi zorlayabilir.
Yoğurt
Neden akşam yemeğinde yoğurt yemeliyiz?
-Akşam yemeğini daha hızlı sindirmeye yardımcı olur. Gece yiyeceğiniz abur cuburu engeller.
Neden kahvaltıda yoğurt yememeliyiz?
-Boş mideyi çok asidik yapar ve mide astarına zarar verme potansiyeline sahiptir.
Et
Neden öğle yemeğinde yemeliyiz?
-Hastalığa karşı yorgunluğu ve savunmasızlığı azaltır.
Neden akşam yemeğine yememeliyiz?
-Sindirmesi 4-6 saat sürer. Sindirim sistemine zarar verebilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.