Akşamdan kalmalara beslenme tüyoları

Akşamdan kalmalara beslenme tüyoları

Yılbaşı sabahı alkolün etkilerinden kurtulmak, bitkin hissetmemek elinizde. İşte adım adım ‘akşamdan kalmama’ rehberi...

* Sabah geç uyanın. Hafif besinlerle yeterli ölçüde kahvaltı yapın: Baş ağrısı, baş dönmesi, bitkinlik alkol kan şekerimizi düşürdüğü için olur. Kan şekerini kontrol altına almak için sabah güne başladığınızda bir saat içinde besin değeri yüksek sindirimi kolay besinlerle yeterli ölçüde kahvaltı etmelisiniz. Peynir, ekmek, tost, galeta, grisini gibi midenizi rahatlatacak hafif yiyecekler yiyin.

* Alkol mide asidi salgımızın artmasına yol açar, bu da mideyi rahatsız eder, ağrılara ve bulantıya sebep olur. Peynir, leblebi, ayran, çorba, haşlanmış patates gibi hafif yiyecekler midemizi rahatsız etmeyen kolay sindirilebilen yiyeceklerdir.

* Alkol vücudumuzun daha fazla idrar üretmesine yol açar. Bununla birlikte daha fazla su kaybederiz. Bol su içmek alkolün yol açtığı dehidrasyonu düzeltir.

* Aşırı alkolün etkisiyle önemli bir potasyum kaybımız olur. Potasyumdan zengin; kivi, muz, patates, yoğurt gibi besinlerden tüketerek alkolün ertesi günü semptomlarını hafifletebiliriz.

* Dışarıya çıkın sakin rahat ve hissederek yürüyün, derin nefes alın. Vücudunuzun hassasiyetine bağlı olarak alkolün etkisiyle; konsantrasyon bozukluğu, anksiyete, uykusuzluk ve kas ağrıları oluşabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.