Alaçatı'da doğa tahribatı: 'Çevreci Başkan' neredesin?

Alaçatı'da doğa tahribatı: 'Çevreci Başkan' neredesin?

İzmir'in gözde turistik ilçesi Çeşme'ye bağlı Alaçatı Mahallesi'nde yaşanan doğa tahribatı pes dedirtti. Vatandaşlar, Başkan Lal Denizli'ye seslenerek, "Çevreci Başkan neredesin?" sözleriyle tepki gösterdi.

MEDYA EGE - İzmir'in doğal ve kültürel açıdan zengin ilçelerinden biri olan Çeşme'de doğaya yönelik tahribat hız kesmeden devam ediyor. İlçede artış gösteren çevre kirliliğine tepkiler sürerken bu kez de Alaçatı Port evlerinin arka tarafında oluşan moloz ve hafriyat çöplüğü, vatandaşları isyan ettirdi.

Mevsimlere göre sayıları ve türleri değişen 150'nin üzerindeki kuşun üreme ya da göç güzergahındaki sulak alana yakın bölgede yaşanan çevre katliamına duyarsız kalmayan vatandaşların, Medya Ege Whatsapp İhbar Hattı'na yaptığı şikayetler üzerine bölgeye giden ekibimiz, vicdanları sızlatan görüntüleri kayıt altına aldı. Görüntülerde evsel atık, moloz ve hafriyat gibi çeşitli atıkların halk ve çevre sağlığını tehdit ettiği görüldü.

img-20240930-wa0003-002.jpg

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'ye seslenen vatandaşlar, Başkan Denizli'nin yerel seçimler öncesi yaptığı lansmanda doğal yaşama ve çevreye sahip çıkan bir belediyecilik örneği sergileyeceklerini öne sürdüğünü hatırlatarak, seçim sonrası verilen vaatlerin altının doldurulmadığını ve bu sözlere yönelik somut bir çalışma yapılmadığını dile getirdi.

Başkan Denizli'nin seçim öncesi vaatlerinden biri olan, doğayı korumaya yönelik projeleri kapsamında Alaçatı Sulak Alanı Koruma Projesi vaadinin de bu manzarayla birlikte içi boş bir sözden ibaret olduğunu gördüklerini vurgulayan vatandaşlar, "Çevreci Başkan neredesin?" diyerek tepki gösterdi.

Doğal yaşamın katledilmesine seyirci kalınmaması gerektiğini belirten ilçe halkı, Alaçatı'da yaşanan çevre felaketinin ilçe turizmine de darbe vurduğunun altını çizdi. Belediye yetkilileri tarafından temizlik çalışmalarının ve denetimlerin artırılması, gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını isteyen vatandaşlar, "İlçemize yakışmayan görüntülere tanık olmak istemiyoruz. Uzun zamandır yaşadığımız çevre kirliliğinin son bulmasını ve verilen sözlerin tutulduğunu görmek istiyoruz. Bizler hizmet almak için oy veriyoruz" sözleriyle Çeşme Belediyesi'ne ve Başkan Denizli'ye tepki gösterdi.

img-20240930-wa0004-002.jpg

img-20240930-wa0005-002.jpg

img-20240930-wa0006.jpg

img-20240930-wa0008-001.jpg

img-20240930-wa0009.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum