Alzheimer Tedavisinde Umut Verici Yenilikler!
Amerika için en önemli sağlık sorunu ilan edilen Alzheimer hastalığının dünyada 2050 yılına kadar 135 milyon insanı etkileyeceğini belirten Prof.Dr. Şerefettin Canda hastalık için yeni tedavi çalışmalarının umut verdiğini söyledi.
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi ve MKÜ önceki rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda Fakülte Çarşamba etkinlikleri kapsamında "Alzheimer Hastalığı, patolojisi ve yenilikler " konulu bir konferans sundu. Konferansa Tıp Fakültesi önceki Dekan Prof. Dr. Tülay Canda, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.
Alzheimer hastalığı tarihçesi, patolojisi bugüne kadar yapılan çalışmalar, önleyici tedaviler hakkında bilgi veren Canda, Türkiye'de kayıtlı 600 bin Alzheimer hastası olduğu, 1 milyon da Demans hastası olduğunu söyledi. Genetik, çevre faktörleri yaşam biçiminin bu hastalığı ortaya çıkardığını anlatan Canda dünyada LED düşük seviyeli ışık terapisi ve bazı moleküler destek çalışmalarının bu hastalığın tedavisinde umut verici sonuçlar ortaya koyduğunu da anlattı. Verimli sunum için Prof.Dr. Canda'ya teşekkür eden Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Tunçok çeşitli araştırmaların Dokuz Eylül Üniversitesi tarafında da sürdürüldüğünü belirterek bilimsel anlamda pek çok yeniliği ortaya koyabilme çabası içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.