Ambalaj baskı teknolojileri Avrasya Ambalaj Fuarı'nda buluşuyor
Baskı Sektörü, ambalaj baskı teknolojilerinin hızlı büyümesiyle yoluna daha güçlü devam ediyor.
Dünya basım pazarında 2008’de yüzde 24,5 paya sahip olan Ambalaj ve Etiket Baskıları, 2018 yılsonunda bu oranı yüzde 35’e çıkartarak 343 milyar dolarlık ciro elde etmeyi hedefliyor.
Neredeyse tüm sektörlerde kullanılan ambalaj, baskı sektörünün en önemli parametresi olarak karşımıza çıkıyor. 2008 yılında dünya basım pazarında yüzde 49,4’lük bir pay alan ticari baskı işlerinin 2018 yılında yüzde 44’e, gazete basımının ise yüzde 6,6 oranından yüzde 5 oranına gerilemesi bekleniyor. Buna karşın 2008 yılında 24,5 paya sahip olan Ambalaj ve Etiket Baskıları ise 2018 yılsonunda bu oranı yüzde 35’e çıkartarak 343 milyon dolarlık ciro elde etmeyi hedefliyor.
Bu bilinçle Türkiye’nin ihracattaki lokomotif sektörlerinin başında gelen ambalaj sanayi, küresel pazarlardaki gücünü artırmak için yeni pazarlara yelken açıyor. Gıda ve gıda dışı tüm endüstrilerin çözüm arayışlarının ve yatırımlarının odak noktasında olan Türkiye Ambalaj Sektörü, dünya standartlarında üretim yapmasının yanı sıra; esnek yapıya sahip olması, diğer ülkelerle kıyaslandığında maliyetlerinin düşük olması, firmaların hızlı üretim kapasitesine sahip olması ve müşteri talepleri ve beklentileri doğrultusunda üretim yaptığı için Avrasya Bölgesi’nin tercihinde ilk sırada yer alıyor.
Ambalaj ve baskı, güçlerini Printpack'te birleştirmeye devam ediyor
Her yıl Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Avrasya Ambalaj Fuarı, ambalaj ürünlerinden ambalaj makinelerine, gıda işleme ekipmanlarından ambalaj baskı teknolojilerine kadar tüm ihtiyaçlara yönelik çözümlerin bir arada sergileneceği bir platform olarak göze çarpıyor. Fuar bünyesinde yer alan Ambalaj Baskı Teknolojileri Özel Bölümü Printpack ise ambalaj baskı sektörünü 2017 yılında da sektör temsilcileriyle bir araya getirmek için gün sayıyor.
Baskının ambalajdaki öneminin artması ve fark yaratan yatırımların tüketicilere daha çok hitap etmesinin birçok baskı firmasına cazip gelmesi sebebiyle Ambalaj Baskı Teknolojileri Oluklu Mukavva – Kağıt – Karton Ambalaj Üretim Teknolojileri Özel Bölümü Printpack; bu sene de 8. ve 9. salonlarda gerçekleşecek. 2017 yılında Baskı Teknolojilerinin yanı sıra, Oluklu Mukavva – Kağıt – Karton Ambalaj Üretim firmalarının da yer alacağı bu özel bölüm, 2017’de ambalaj baskı sektörünü hedef kitleleriyle buluşturacak.
Fark yaratan baskı teknolojileri için Printpack…
Ambalaj Baskı Teknolojileri kapsamında; baskı makine ve teknolojileri, baskı mürekkepleri, klişeler, kalıplar, baskı merdaneleri, kaplama, laminasyon ürün ve sistemleri, baskı öncesi hazırlık teknolojileri, denetim ve düzeltme ekipmanları, etiket baskı makineleri ve RFID sistemleri yer alıyor. Oluklu Mukavva – Kağıt – Karton Ambalaj Üretimi kapsamında da; oluklu mukavva ambalaj üretim teknolojileri, karton kutu üretim teknolojileri, kağıt ambalaj üretim teknolojileri, yapıştırıcılar, hammaddeler, mürekkepler, kağıt ve karton üreticileri ve ilgili yan sanayi bulunuyor. Printpack Özel Bölümü hedef ziyaretçi profili ise; ahşap, cam, plastik, fleksibıl ambalaj üreticileri, oluklu mukavva ambalaj üreticileri, kağıt ambalaj üreticileri, karton kutu üreticileri, etiket üreticileri, matbaalar, kırtasiye sektörü, etiket ve ambalaj tasarımcıları ve reklam ajanslarından oluşuyor.
Avrasya Ambalaj Fuarı, 25-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde; Türkiye ambalaj sektörünün kalitesi, hızı, fiyatı ve lojistik konumu nedeniyle Avrupa pazarından önemli bir pay aldığının farkındalığıyla REED TÜYAP Fuarcılık ve Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) işbirliğinde, sektörün diğer dernekleri Ambalaj Makinecileri Derneği (AMD), Etiket Sanayicileri Derneği (ESD), Esnek Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD), Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD), Metal Ambalaj Sanayicileri Derneği (MASD), Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin (SEPA) desteğini alarak gerçekleşiyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.