Aydın'da dereden kirlilik akıyor!

Aydın'da dereden kirlilik akıyor!

Aydın’ın Efeler bölgesinde uzun süreden beri faaliyet gösteren Efeler Biyogaz Fabrikası, dereye döktüğü fabrika atıkları ile çevre kirliliğine yol açıyor.

MEDYA EGE - Yenilenebilir enerji alanında faaliyet göstermek üzere 2011 yılında Aydın'ın Efeler ilçesinde kurulan Efeler Biyogaz Fabrikası, fabrikanın arka tarafında yer alan dereye boşalttığı atıklarla çevre ve halk sağlığını tehdit ediyor.

Fabrikanın, dereye döşediği plastik boruyla, işletmeciler tarafından sıvı gübre olduğu belirtilen maddeyi dereye dökerek çevre katliamına sebep olması tepkilerin odağı haline gelirken, doğayı tehdit altına alan bu duruma sessiz kalmayan vatandaşların Medya Ege Whatsapp İhbar Hattı'na gelen şikayetleri doğrultusunda ekibimiz, içler acısı görüntüleri kayıt altına almak üzere bölgeye gitti.

Fabrika atıklarından dolayı derenin renginin değiştiği ve hiçbir canlının yaşayamaz olduğu görülürken, kirliliğe isyan eden vatandaşlar, fabrikanın sorumsuzluğundan ve denetimsizliklerden yakındı. Uzun zamandır bu manzarayla karşı karşıya olduklarını belirten ilçe halkı, "Efeler Biyogaz Fabrikası, doğamızı katlediyor. Usulüne uygun iş yapmayarak atıklarını uzun zamandır bu dereye boşaltıyor. Bu dere bir zamanlar pek çok canlının yaşam alanıyken şu an çamurlaşmış olan bu derenin etrafında sadece sinekler geziniyor. Etrafa yayılan pis kokudan da çok rahatsızız. Doğamız can çekişirken kimse bir önlem almıyor, denetim yapılmıyor, cezai işlem uygulanmıyor. Yetkili kişilerin işlerini yapmalarını ve bu çilenin son bulmasını istiyoruz" sözleriyle isyan etti.

668ba06c2f315.jpeg

img-20240708-wa0043.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.