Balçova'da tiyatro ile kadın sorunlarına dikkat çekildi

Balçova'da tiyatro ile kadın sorunlarına dikkat çekildi

Balçova Belediyesi Olgun Genç Merkezi kursiyerlerinden oluşan Tiyatro Topluluğu, 'Çiçekler de Ağlar' oyunuyla kadın sorunlarına dikkat çekti.

Balçova Belediyesi’ne bağlı ileri yaş bireylere yönelik faaliyet gösteren Olgun Genç Merkezi’nin kursiyerlerinden oluşan Tiyatro Topluluğu, 8 Mart nedeniyle sahneledikleri oyunla kadın sorunlarına dikkat çekti. 65 yaş üstü amatör tiyatrocuların performansı, izleyenlerden büyük alkış aldı.

1m1a1817.jpg

İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda sahnelenen 'Çiçekler de Ağlar' isimli oyunda olgun tiyatroculara, 9 ve 10 yaşında iki kız çocuğu da eşlik etti. Amatör tiyatrocu olan iki çocuk şarkıları ve danslarıyla oyuna renk kattı.

1m1a1702.jpg

50 dakikalık oyunun yazarı ve Olgun Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu’nun eğitmeni olan Nilbanu Engindeniz, Çiçekler de Ağlar ile farklı kültürlerden kadınların çığlıklarını yansıtmaya çalıştıklarını söyledi. Kadın olmanın zorluğunu anlatarak farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Engindeniz, oyunlarına ilgi gösteren izleyicilere teşekkür etti.

1m1a1695.jpg

1m1a1732.jpg

Etiketler :