Balçovalı öğrenciler arama kurtarma robotu geliştirdi!

Balçovalı öğrenciler arama kurtarma robotu geliştirdi!

Balçova Belediyesi Robotik Kodlama Kursu'nda eğitim alan öğrenciler, Afet İşleri Müdürlüğü ile birlikte deprem arama-kurtarma robotu geliştirdi. Öğrenciler, kendilerini ziyaret eden Başkan Onur Yiğit'e ürettikleri robotun tanıtımını yaptı.

MEDYA EGE - Projeleriyle çocuk ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı koyan Balçova Belediyesi, onların bilişim dünyasını daha yakından tanımaları ve teknoloji dünyasının geleceğinde söz sahibi olabilmeleri için düzenlediği robotik kodlama kursuna devam ediyor.

Robotik kodlama kursu ile bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında kodlama ve programlama becerilerinin kazandırılarak geliştirilmesi amaçlanırken, eğitim sayesinde çocuklara ayrıca mücadele, sorun çözme, takım duygusu ve iş birliği becerileri kazandırılması hedefleniyor.

gzd2zorxoaayf7m.jpeg

Bu kapsamda belediyenin teknoloji atölyesinde yer alan robotik kodlama kursunda eğitim alan öğrenciler, Afet İşleri Müdürlüğü iş birliğinde deprem arama-kurtarma robotu geliştirdi. Başarılı öğrenciler, ürettikleri robotun prototipini Başkan Onur Yiğit'e ve kendisine ziyarette eşlik eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç'e tanıttılar.

gzd2zowxoamr8f2.jpeg

"MESELE SAĞLAM BİNA YAPMAKTA"

Öğrencilere çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Yiğit, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin bir paylaşımda bulunarak, açıklamasına "Mesele sağlam bina yapmakta. İnşallah bu robota gerek kalmayacak günler görürüz" notunu düştü.

gzd2zovxoakiwz.jpeg

gzd2zoyxoautako.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.