Balkan kültürü Bornova'da yaşatıldı

Balkan kültürü Bornova'da yaşatıldı

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ve Bornova Şubesi tarafından düzenlenen gala gecesi, Balkan kültürünü ve dayanışmasını Bornova Anemon Ege Sağlık Otel'de bir araya getirdi.

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) ve derneğin Bornova Şubesi tarafından düzenlenen gala gecesi, Bornova Anemon Ege Sağlık Otel’de yoğun katılımla gerçekleşti. Gecede Balkan kültürünün renkli atmosferi yaşanırken, birlik ve dayanışma mesajları verildi.

BAŞKAN EŞKİ: BALKAN KÜLTÜRÜ BORNOVA’NIN AYRILMAZ BİR PARÇASI

Etkinliğe katılan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Balkan göçmenlerinin Bornova’nın sosyal dokusundaki önemli yerini vurgulayarak, "Bornova, Balkan göçmenlerinin kültürüyle yoğrulmuş bir kent. Bu kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğu. Bornova Belediyesi olarak, sizlerin yanındayız ve destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

omer-eski.jpeg

NURSOY: KÜLTÜREL BAĞLARIMIZI DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahim Nursoy ise derneğin çalışmalarına değinerek, “Hem Türkiye’de hem de Balkan coğrafyasında köklü bir geçmişimiz var. Kültürel bağlarımızı daha da güçlendirmek için bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz” diye konuştu.

nihat-yagbasan.jpeg

YAĞBASAN: BALKAN GÖÇMENLERİ BORNOVA İÇİN BİR ZENGİNLİKTİR

Bornova Belediyesi Meclis Üyesi ve BAL-GÖÇ Bornova Şube Başkanı Nihat Yağbasan da gecede yaptığı konuşmada, “Balkan göçmenleri, Bornova’nın gelişimine katkı sağlayan önemli bir topluluktur. Bu birlik ve beraberliği her zaman koruyacağız” ifadelerini kullandı.

balgoc-1.jpeg

abdurrahim-nursoy.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.