Başarı Kürsüsü Kızların
Yaşar Üniversiteli ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından bin 20 öğrenci, başarıyla geçen bir öğrenim hayatının ardından geleceğe daha güvenle bakabilmenin gururu ile mezun oldu. Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen törenlerde, f
Törende konuşan Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, yeni mezunları hayallerini gerçekleştirebilecekleri, başarılarla dolu bir geleceğe uğurlamanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Dünya insanı gençler yetiştirmek için bilimin ve modern eğitimin tüm olanaklarını üniversitemizde buluşturarak ilerliyoruz. Uluslararası standartlarda eğitim alan mezunlarımız, yarının liderleri, mesleklerinde başarılı, bilinçli ve sorumlu bireyler olarak yetiştiler. Bin 20 mezunumuzu, eğitimleri sürecinde kazandıkları birikim ile bundan sonraki hayatlarına uğurluyoruz” dedi.
Üniversitenin bu yıl 15. yılını doldurduğunu belirten Rektör Prof.Dr. Cemali Dinçer de “Geçtiğimiz yılı, üniversite-sanayi işbirliği projeleriyle, kent markalaşmasına verilen desteklerle, film festivalleriyle, muhteşem konserlerle, Avrupa Birliği projeleriyle, engelsiz çalışmalarımızla, bilim, sanat ve tasarım alanlarında aldığımız birçok ödülle kapattık. Basketbol, voleybol, atletizm, triatlon ve rüzgar sörfü şampiyonluklarının yanı sıra yelken, yüzme, tenis, satranç ve diğer çeşitli spor yarışmalarında derecelere giren öğrencilerimiz yüzümüzü güldürdü” diye konuştu.
İLK ÜÇ KIZLARIN
Yaşar Üniversitesi’nden ilk üç dereceyle mezun olanların tamamını kız öğrenciler oluşturdu. Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Burcu Genç üçüncü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gizem Nur Karagöz ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencisi Christina Marie Dorothea Faber ikinci, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Pakize Şanal da birinci olarak mezun olmaya hak kazandı.
AZMİ BİRİNCİLİĞE TAŞIDI
Annesi Fatma Şanal daha o ilkokula başlamadan böbrek rahatsızlığı yaşayan ve yıllarca diyalize giren, ardından da nakille hayata tutunan Pakize Şanal, yaşadığı tüm zorluklara karşın hiçbir zaman yılmadı, sabahlara kadar çalıştı ve müthiş bir başarıya imza attı. Hiç aklında olmamasına ve bilgisayarla ilişkisi yalnızca açıp kapatmaktan ibaret olmasına rağmen ağabeyi Hasan Şanal’ın yönlendirmesiyle bilgisayar mühendisliği bölümünü tam burslu olarak kazanan Pakize Şanal, zekası, disiplinli çalışması ve azmiyle 4 üzerinden 3,98 not ortalamasıyla mezun olmayı başararak birinci oldu.
Anne Fatma Şanal, rahatsızlığı nedeniyle kızının zor günler geçirdiğini, ancak her zaman çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, “Daha ilkokula başlarken hastalığım ortaya çıktı. Ben diyalize gidip gelirken Pakize, ağabeyiyle birlikte okula gider, ev işlerinde de bana yardım ederdi. İkisi de yaşadıklarına karşın hep başarılı öğrenciler oldular. Ben doktor ya da hemşire olmasını istedim, ama o bilgisayar mühendisliğini kazandı ve birincilikle bitirerek gururumuz oldu” dedi.
HEDEFİ AKADEMİSYEN OLMAK
Pakize Şanal, “Bilgisayardan çok anlamazdım, sadece açıp kapatıp internete girecek kadar bilgim vardı bölümü kazanmadan önce. Annemi bırakıp başka şehirde okumak istemedim, ağabeyimin yönlendirmesiyle Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü kazandım. Matematik ve fizik dersleriyle aram hep iyiydi ve bu sayede kolaylıkla adapte oldum. Bölümümü ve mesleği çok sevdim, bu sevgi de beni okul birinciliğine kadar taşıdı. Gelecekteki amacım ise okulumda yüksek lisans ve doktoramı tamamlayıp akademisyen olmak” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.