Başkan Buca'da işkembeler kurtlandı!

Başkan Buca'da işkembeler kurtlandı!

Buca’da bulunan Kaynaklar Köyü’nde ormanlık alana atılan işkembe ve sakatatlar, aşırı sıcaklar ve açıkta olmaları sebebiyle kurtlanmaya başladı.

MEDYA EGE – Medya Ege ekibi olarak dün haberini yaptığımız Buca’da boş arazilere atılan işkembelerin ardından, bu kez ormanlık alana atılan işkembeler ile Kurban Bayramı’nda, Buca’da yaşanan çevre kirliliğine bir yenisi daha eklendi.

Boş arazilerdeki kokmuş işkembe görüntülerini kayda alarak yaptığımız haber üzerine dün gece bölgenin temizlik ekipleri tarafından temizlendiği görüldü ancak bugün bayramın 3.gününde saat 13.30’da çekilen görüntülerle, bir kez daha Buca’da yaşanan çevre katliamı gözler önüne serildi.

whatsapp-image-2024-06-18-at-12-42-51.jpeg

Kaynaklar’daki ormanlık alanın farklı noktalarına atılan işkembe ve sakatatlar, aşırı sıcaklar ve açıkta olmaları sebebiyle kurtlanmaya başladı.

Köy halkı başta olmak üzere bölgeye gelen vatandaşlar, kötü koku ve görüntülere tepki göstererek Buca Belediyesi ile Başkan Görkem Duman’a temizlik çağrısında bulundu.

whatsapp-image-2024-06-18-at-12-42-23.jpeg

Bu sorunun her bayram yaşandığını dile getiren ve buna rağmen bayram öncesi alınması gereken tedbirlerin hiçbirinin alınmadığını vurgulayan vatandaşlar, yetkililerin yeterli denetimleri yapmayarak gerekli cezai işlemleri uygulamadıklarını da ifade etti.

Her bayramda aynı manzara ile karşılaştıklarını belirten yurttaşlar, bu duruma köklü bir çözüm bulunması gerektiğini belirterek, “Belediyemiz sayesinde bayramın tadını çıkaramıyoruz. Etrafa yayılan koku yüzünden nefes almakta bile zorlanıyoruz. İlçedeki moloz hafriyat sorunu yetmiyormuş gibi her Kurban Bayramı’nda da boş arazi ve ormanlık alanlara atılan işkembelerin yaydığı kokuyu solumak zorunda kalıyoruz. Bucalılar bunu hak etmiyor. Bu konuda denetimlerin ve temizlik çalışmalarının artırılmasını istiyoruz” sözleriyle isyan etti.

whatsapp-image-2024-06-18-at-12-42-50.jpeg

whatsapp-image-2024-06-18-at-12-42-50-1.jpeg

whatsapp-image-2024-06-18-at-12-42-52.jpeg

whatsapp-image-2024-06-18-at-12-42-52-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum