Başkan Cemil Tugay: Tesis Türkiye'nin en büyüğü olacak!

Başkan Cemil Tugay: Tesis Türkiye'nin en büyüğü olacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde devam eden çalışmalara ilişkin, "Çiğli Arıtma Tesisi, Türkiye'nin en büyüğü olacak" ifadelerini kullandı.

MEDYA EGE - Büyük Kanal Projesi kapsamında inşa edilen ve İzmir’e 2000 yılından beri kesintisiz hizmet veren Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nde yatırımlar devam ediyor.

Tesisin verimini yükseltecek revizyon çalışmaları ve arıtma kapasitesinin artırılmasını sağlayacak 4.faz inşaatı tüm hızıyla sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sosyal medya hesabı üzerinden videolu bir paylaşım yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"Temiz Körfez hedefimiz için durmadan çalışıyor, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizi büyütüyoruz. Nisan 2025’te tamamlamayı hedeflediğimiz 4.fazın devreye girmesiyle tesisimizin kapasitesi yüzde 36 artacak. Günde 820 bin metreküp atık su arıtma kapasitesine ulaşacak Çiğli Arıtma Tesisi Türkiye’nin en büyüğü olacak."

NİSAN 2025’DE DEVREYE ALINACAK

Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin orta ve uzun vadede kapasitesinin yetersiz kalmaması, bakım onarım faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için tesisin kapasitesi günlük 605 bin metreküpten 820 bin 800 metreküpe çıkarılacak. Nisan ayında tamamlanması öngörülen Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi 4. Faz 2. İkmal İnşaatı tamamlandığında Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi alanında Türkiye’nin en büyüğü olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.