Başkan Ceritoğlu Sengel: Bu günlere bir günde gelmedik!

Başkan Ceritoğlu Sengel: Bu günlere bir günde gelmedik!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner adlı iki genç kadının vahşice katledilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Bu günlere bir günde gelmedik" sözleriyle yaşanan şiddet iklimine tepki gösterdi.

MEDYA EGE - İstanbul'un Fatih ilçesinde işlenen korkunç çifte kadın cinayeti tüm ülkeyi yasa boğdu. 19 yaşındaki Semih Çelik'in yarım saat ara ile Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner adlı iki genç kadını vahşice katletmesinin ardından tepkiler sürerken; Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

1721385425402-esnaf-masasi-2.jpeg

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şiddet ikliminin artış gösterdiği bu günlere bir günde gelinmediğinin altını çizen Başkan Ceritoğlu Sengel, "Bu düzene bir son vereceğiz" diyerek şu sözleri kaydetti:

"Bu ülkede sadece son 48 saatte iki genç kadın vahşi bir şekilde öldürüldü.

Aynı zaman dilimi içerisinde Sağlık Bakanlığı bir plan yayınladı. Kadınların ve çocukların yaşam haklarının ellerinden alındığı bir ülkede 'normal doğum' eylem planı yayınladı.

Halbuki normal olması gereken en önemli şey 'yaşamak'…

Biz artık kınama mesajlarından, 'karşıyız', 'unutmayacağız', 'bu son olsun' söylemlerinden çok sıkıldık.

Bu şiddet ikliminde söylemlerin ötesine geçerek, -mış gibi yapmadan somut adımlar atmak mecburiyetinde olduğumuzu çok iyi biliyoruz.

Ancak bu kadar iyi bildiğimiz bir şey daha var.

Bu günlere bir günde gelmedik… Dolayısıyla kınama mesajlarıyla da bir günde bu şiddet ikliminden kurtulamayacağız.

Kadınların, çocukların, hayvanların yaşam hakları için, ölmemeleri için yalvarmak zorunda kaldığımız, bu düzene bir son vereceğiz."

gzfkwimw4aaf73.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.