Başkan Ceritoğlu Sengel: Sorumluluk yerel yönetimlere atılıyor!

Başkan Ceritoğlu Sengel: Sorumluluk yerel yönetimlere atılıyor!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan yasa tasarısına karşı olduğunu belirterek, “Sorumluluk yerel yönetimlere atılıyor!” dedi.

MEDYA EGE - Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan ve halk arasında “sokak hayvanları yasası” olarak bilinen kanun teklifi, saldırgan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılmasını öngörüyor.

Yasa ülke genelinde tartışmalara neden olurken, belediye başkanları da yasaya karşı tepki gösterdi. Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’de yasaya tepki göstererek, can dostları korumanın bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Başkan Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk Belediyesi olarak can dostları korumaya devam edeceklerini belirtirken, yapılan yasa ile sorumluluğun yerel yönetimlere atıldığını söyledi.

Ceritoğlu Sengel, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sokaklarımızı ve hayatımızı paylaştığımız can dostlarımızı korumak hepimizin sorumluluğudur. Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılmak istenen değişiklik, sokak hayvanlarının "ötenazi" adı altında öldürülmesinin önünü açarken, sorumluluğu yerel yönetimlere atmaktadır. Bu teklifin karşısında, can dostlarımızın yanında hep birlikte yer almaya devam edeceğiz!”

gsq-3fywmaajrk5.jpeg

BELEDİYELER ÖTENAZİ YAPABİLECEK!

Hazırlanan sokak hayvanları yasasıyla; “öldürülme” ifadesi, “hayvanların ötanazisi” şeklinde değiştiriliyor.

Bakımevine alınan hayvanlardan saldırgan olan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce ötanazi yapılacak. Ancak sahipsiz hayvan popülasyonunun, kamu güvenliği açısından tehlike oluşturması veya hayvandan hayvana ya da hayvandan insana bulaşan hastalıkların görülmesine, su kaynaklarının, yaban hayatının ve biyolojik çeşitliliğin zarara uğramamasına sebebiyet vermesi halinde belediyeler, ötanazi yapabilecek

Sokak köpekleri için gerekli kaynağı ayırmayan belediye başkanı ve meclis üyeleri ile hayvanlar için ayrılan kaynağı başka amaçlarla kullanan belediye başkanı ve belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Söz konusu belediyeler 31 Aralık 2028'e kadar belirtilen hayvan bakımevlerini kurmakla ve mevcut bakımevlerinin koşullarını iyileştirmekle yükümlü olacak.

72b9a3c47a328fcaf24722442a74dd971553071412.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.