Başkan Demir: SGK Borçlarımızla uğraşılıyor

Başkan Demir: SGK Borçlarımızla uğraşılıyor

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Meclis toplantısında önemli konulara değindi. Başkan Demir, belediye olarak fedakarlıklar yaptıklarını söyleyerek, "SGK Borçlarımızla uğraşılıyor" dedi.

Torbalı Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin ikinci toplantısında gündem dışı konuşmalarda Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir önemli açıklamalarda bulundu. İnşaatı yarım kalan kent meydanı, önceki dönemden inşaatı tamamlanamayan belediye hizmet binası, katlı pazaryeri, işe alım süreçlerindeki şeffaflık gibi birçok konuda açıklamalarda bulunan Başkan Demir, belediyeye SGK borçları nedeniyle sürekli kesinti uygulanmasına ve buna AK Parti grubunun sessiz kalmasına ise tepki gösterdi.

MEYDAN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

İlk olarak meydan projesinin akıbetiyle ilgili konuşan Başkan Demir, “Meydan projesiyle ilgili önceki firma ile anlaşamadık. Burada bir tavsiye söz konusu. Tekrardan ihaleye çıkılması gerekiyor. Bununla ilgili arkadaşlarımız bir çalışma yürütüyor. Ben yaza kadar meydan projesiyle ilgili ciddi bir gelişme olacağını düşünüyorum. En azından önümüzdeki yıl havalar soğumadan projenin tamamlanmasını bekliyorum” dedi.

464394924-1079476517105711-5588855729761282206-n-1-3791-2699.jpg

İŞE ALIMLARDA ŞEFFAF SÜREÇ

“Meydan projesi biter bitmez yarım kalan belediye binasına girip, bir an evvel Torbalı’ya belediye binasınız kazandırmak istiyoruz” diyen Başkan Demir, “Onun haricinde bütün billboardlar ve sosyal medya hesaplarından işe alımları duyurduk. Liyakat usulü, şeffaf bir şekilde işe alımlar olacak. Dileyen herkes duyurduğumuz açık iş pozisyonlarına yeterliliği doğrultusunda başvurabilecek. Seçim döneminde söylemiştim: Kimseye iş sözü vermedim. Birinin kızı, birinin oğlu diye, bilmem hangi vekilin akrabası diye kimseyi Torbalı Belediyesi’nde işe sokmam. İnşallah diğer ilçeler için de örnek olur. Bundan sonra Torbalı Belediyesi olarak işe alımları bu şekilde yapacağız” dedi.

KATLI PAZARYERİ TAMAMLANACAK

Açıklamalarını sürdüren Başkan Demir, “Katlı pazaryeriyle ilgili ön satışlı bir çalışma düşünüyoruz. Yani biz doğru bir proje çizerek, pazarcılarımızın hangi tezgahları istiyorlarsa ön satış usulü, kooperatif gibi satın almasını sağlayacağız. Belediyemizin bütçesini yormadan, beklemeye de gerek kalmadan bir an önce başlayarak katlı pazaryerini bitireceğiz” dedi. İlçedeki sanayicilere de seslenen Başkan Demir, “Ciddi anlamda araç filomuzda sıkıntı yaşıyoruz. Birimlerimiz dönüşümlü araç kullanıyor. Elimizdeki araçlar arıza çıkartan 20-25 yıllık araçlar. Buradan, ekmeğini Torbalı’dan kazanan, maddi durumu iyi olan, ihracat yapan sanayicilere çağrıda bulunuyorum, araç bağışı ya da belediye projelerinde bizlerden yük alabilirler. Bunlar bağışla olabiliyor. Bizim araç filomuzu yenilememiz demek bakım masraflarını düşürmemiz demek. Allah korusun bir kaza olursa en azından yeni araçlar olursa daha az hasar alabiliriz” dedi.

“SGK BORÇLARIMIZLA UĞRAŞILIYOR”

Torbalı Belediyesi olarak devleti her zaman sahiplendiklerini ifade eden Başkan Demir, “İlçemizde bulunan 35 dini tesisin arsaları belediyemize ait. 13 sağlık tesisi yine aynı şekilde tahsis edilmiş. 15 adet eğitim tesisinin arsası belediyemizin mülkünde. Elimizden gelse daha da fazlasını yaparız ki belediyemizin bir binasının Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisini sağladık. Ama biz belediye olarak bu kadar fedakarlık yaparken, bizim SGK borçlarımızla niye uğraşıyorsunuz? İller bankasından gelen paramıza neden üst üste yüzde 40 oranında kesinti uygulanıyor? Bununla ilgili neden sürekli izliyor, hiç ağırlığınızı koymuyorsunuz?” diyerek AK Parti grubuna sitemlerini iletti.

BELEDİYE BİNASI EL BİRLİĞİYLE AÇILACAK

Başkan Demir son olarak, “SGK borçlarını yapılandırdık. Bununla ilgili ilçem adına mutluyum. Çünkü yıllar öncesinden kalan hiç ödenmemiş SGK borçları var. O da bizim üstümüze kaldı, sıkıntı yok el birliğiyle öderiz. Kamuda devamlılık esas, borç da bizim yapılan hizmetler de bizim. Meydanı bitireceğiz. AK Parti döneminden kalan belediye binasını da bitireceğiz. Adnan başkana da teşekkür ederiz, böyle bir inşaata başlamış, bize bitirmek nasip olacak, el birliğiyle de açacağız.” İfadelerini kullandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.