Başkan Duman ve Buca!

Başkan Duman ve Buca!

Arif Çayan yazdı; Başkan Duman ve Buca!

Kurban Bayramı geldi, geçiyor ve bugün son günü.

Herkesin Kurban Bayramı kutlu olsun, sevinçli olsun, bereketli olsun, huzurlu olsun

Bayram da olsa, seyran da olsa insanların huzurlu, güvenli ve sağlıklı şekilde bayram geçirmeleri için çalışanların olduğunu bilmek, onlara da kolaylıklar dilemek hepimizin ortak temennisi olmalı.

Kabul etmek gerekiyor ki, birileri bayram ederken, birilerinin de bayram edenlerin bayramı daha konforlu geçsin diye çalışmak zorunda.

Tatil beldelerinde olduğu gibi, otobanlarda olduğu gibi, mahallelerde, sokaklarda olduğu gibi.

Bayramda tatil yaparken çalışan, çalışırken tatil yapmaya çalışan bir kesim de biz gazeteciler oluyor.

Kamuoyunun sesi, gözü, kulağı olan gazeteciler de insanların bayramda tatillerini daha güvenli, huzurlu ve sağlıklı geçirmeleri için çalışıyorlar.

İzmir’in genelinde Kurban Bayramı nasıl geçiyor düşüncesiyle yaptığımız denetimlerde gördük ki, bayram geçiyor ama en zor Buca’da geçiyor.

Buca’da Kurban Bayramı dolayısıyla yasal ve sağlıklı olmayan koşullarda kurban kesimlerinin bir hayli fazla olduğunu bir yerlere not ettiğimiz gibi, o kurbanların atılması gereken atıklarının ise boş olan her yere atıldığına da maalesef şahit olduk.

Bu sıcakta, o atıkların sebep olduğu ağır kokunun çevrede nasıl sağlıksız bir ortam yarattığını söylemeye gerek yok sanırım.

İnsanların duyarsızlığını eleştirmek birinci nedenimiz olsa da onların duyarsız kaldığı durumda duyarlı davranmak zorunda olanların varlıklarını, yokluklarını eleştirmek gerekiyor.

Buca’da yasal olmayan şekilde kurban kesilir iken, Buca Belediyesi’nin nerede olduğunu sormak gerekiyor.

Atıkların Buca'nın sokak ve mahalle içlerinde dağ gibi durup, bakteri üretmesi, Buca Belediyesi’nin nerede olduğunu sormak gerektiğini düşündürüyor.

Buca’da insan sağlığı başta olmak üzere bütün canlıların sağlığını tehlikeye sokan görüntüler ortada iken Buca Belediyesi’nin, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın nerede olduğunu sormak gerekiyor.

Sormak gerekiyor ki, şunun şurası 3 ay önce akarak, kokarak, bağırarak, çağırarak, ‘En iyisi benim’, ‘En güzeli benim’, ‘En düşüneni benim’, ‘En çalışkanı benim’ diyen ve vatandaştan oy isteyen ben değildim!

Sormak gerekiyor, Buca’da insanlar başta olmak üzere tüm canlıları ilgilendiren ciddi sağlık sorunu çıkma ihtimali yüksek. Bir de şunu sormak gerekiyor! Meraktan! Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve ekibi nerede !

ygkhmv.jpg

whatsapp-image-2024-06-19-at-15-23-44.jpeg

6.jpg

4-001.jpg

whatsapp-image-2024-06-18-at-12-42-23.jpeg

1-001-001.jpg

gorkem-duman-bucanin-sorunlarini-kucuk-yastan-beri-biliyordum.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.