Başkan Eşki: İzmir Körfezi’ne sahip çıkacağız

Başkan Eşki: İzmir Körfezi’ne sahip çıkacağız

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eki, ilçede İzmir Körfezi’ne boşalan dere yataklarında incelemelerde bulundu. Başkan Eşki, “İzmir Körfezi’ne sahip çıkacağız” dedi.

MEDYA EGE – İzmir Körfezi’ndeki kirlilik giderek büyürken, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçede İzmir Körfezi’ne boşalan dere yataklarında ve etrafında incelemelerde bulundu. Fabrikaların atıklarını boşaltma ihtimali olan kanalizasyon kanallarının etrafında yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Eşki, körfezdeki kirliliğin çözülmesi gereken çabayı göstereceklerini söyledi.

Fabrikaların elektrik fiyatlarının yüksek olması nedeniyle filtre takmadıklarını belirten Başkan Eşki, belediye ekiplerinin denetimleri sıkılaştıracağını söyledi.

İncelemelere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eşki, şu ifadelere yer verdi:

“Zabıta Müdürümüz ve Ruhsat Müdürümüz ile Bornova’da körfeze boşalan dere yataklarını ve onların etrafını gezerek incelemelerde bulunduk. Fabrikaların atıklarını boşaltma ihtimali olan kanalizasyon kanallarının etrafında yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. İlgili müdürlüklerimizden görevliler bu bölgede çeşitli testler yapacaklar.

Denize kıyımız olmasa bile, körfezde oluşan kirliliğin önüne geçebilmek için üstümüze düşeni yaparak gereken çabayı göstereceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.