Başkan Eşki: Yeşilova Höyüğü müze haline getirilecek

Başkan Eşki: Yeşilova Höyüğü müze haline getirilecek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yeşilova Höyüğü’nü müze haline getireceklerini belirterek, “Yeşilova Höyüğü müze haline getirilecek” dedi.

MEDYA EGE – Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve 8500 yıllık bir tarihe sahip Yeşilova Höyüğü’nde çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Eşki, Yeşilova Höyüğü’nü müze haline getireceklerini belirterek, “Yeşilova Höyüğü’nün tanınırlığını artıracağız” ifadelerini kullandı.

Tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkacaklarını belirten Başkan Eşki, Bornova’nın gelişimi için aralıksız olarak çalışmalara devam ettiklerini de vurguladı.

Eşki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve 8500 yıllık bir tarihe sahip Yeşilova Höyüğü İzmir’in en eski yerleşim alanı olarak kabul edilmektedir. Yapılan kazı çalışmaları sonucunda bölgede ilk yaşam kalıntıları tespit edilmiştir.

Burası uzun yıllardır bir Ziyaretçi Merkezi olarak etkinliğini sürdürüyor fakat çalışmalarımızın ardından burayı bir müze haline getirerek kapsamını genişletecek, tanınırlığını artıracağız. Tarihe tanıklık etmek isteyen tüm vatandaşlarımızı Yeşilova Müzemize davet ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.