Başkan Eşki'den müze ziyareti

Başkan Eşki'den müze ziyareti

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti. Eşki, Bornova’da Müze Müdürlüğü kurarak kültür ve sanat alanında çalışmalar yürütmeyi planladıklarını ifade etti.

MEDYA EGE – Kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ne ziyarette bulundu.

Sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaşımda bulunan Başkan Eşki, Bornova’da Müze Müdürlüğü kurarak kültür ve sanat alanında çalışmalar yürütmeyi planladıklarını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’ni ziyaret etmekten büyük mutluluk duydum. Sayın Kenan Yavuz’a bana verdiği bu anlamlı plaket için teşekkür ederim. Müze, Türkiye’deki iki ödüllü ( Etnografya Müzesi, 2021 yılında Avrupa Müze Forumu (EMF/EMYA) tarafından ‘Avrupa’da Yılın Müzesi’ (European Museum of the Year Award) ödülünü, 2022 yılında ise Avrupa Birliği Kültür Mirası Europa Nostra ödüllerini kazanarak, alanında Dünya’nın en önemli iki ödülüne birden sahip ilk müze ve kurum oldu.) müzeden biri olma özelliğiyle kültürel mirasımızı yaşatmada önemli bir rol üstleniyor. Biz de Müze Müdürlüğü kurarak Bornova’da benzer çalışmalar yürütmeyi planlıyoruz. Kültür ve sanat alanında daha birçok projeyi hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz.”

gqcu5r2xaaeaex.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.