
Başkan Eşki'den Sarıoğlu'nun iddialarına sert yanıt
CHP’li Sarıoğlu’nun Alevilerle ilgili paylaşımı sonrası eski vekil Çıray, Sarıoğlu’nun eşinin Bornova Belediyesi’nde müdür olduğunu iddia etti. Başkan Ömer Eşki ise “Özel kalemden memur atandı, siz mi açıklarsınız ben mi?” diyerek yanıt verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Bayraklı Belediye Meclis üyesi Cengiz Sarıoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı “Kalbini Hazreti Ali’ye, kılıcını Yezid’e sunandan bize fayda gelmez” mesajı tartışma yarattı. Bu paylaşım, Alevi yurttaşlara yönelik olduğu düşünülen sert ifadeler nedeniyle kamuoyunda tepki çekti. İzmir eski milletvekili Dr. Aytun Çıray, Sarıoğlu’nu sert bir şekilde eleştirerek paylaşımını şiddetle kınadı.
'PARTİMİZE ZARAR VERİYOR'
Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sarıoğlu’nun Bayraklı Belediyesi’nde A.Ş yönetim kurulu başkanı olduğunu hatırlatarak, “Hem de Muharrem ayında böylesine hassas bir dönemde Alevi yurttaşlara yönelik bu tür nefret söylemleri kabul edilemez” dedi. Ayrıca Sarıoğlu’nun eşinin Bornova Belediyesi’nde müdür olduğunu iddia eden Çıray, bu durumun CHP’nin itibarına zarar verdiğini belirtti. Çıray, “AKP’yi de bu tür atamalardan dolayı eleştirmiyor muyuz? CHP içinde de benzer durumların olması partimize zarar veriyor” diye ekledi.
'ÖYLE BİR MÜDÜR YOK'
Bu iddialar üzerine Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’den yanıt gecikmedi. Eşki, Sarıoğlu’nun eşinin Bornova Belediyesi’nde müdür olmadığını ifade ederek, “Ben Bornova Belediye Başkanıyım ve böyle bir müdürümüz yok” dedi. Ayrıca, Çıray’ın yakınlarından birinin Bornova Belediyesi’nde özel kalem kadrosundan memur yapıldığını hatırlatarak, “Siz mi açıklarsınız ben mi?” diyerek karşılık verdi.
'PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR'
Çıray da Eşki’nin bu açıklamasına cevaben, “Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Ancak Bornova’daki bu atama bir önceki CHP’li belediye başkanımızın döneminden kalmadır ve kendisi dürüst biridir, gerçeği söyler” ifadesini kullandı. Ayrıca, Sarıoğlu’nun Alevi yurttaşlara yönelik nefret söyleminin CHP’ye zarar verdiğini belirtti ve “Eminim siz de bu durumdan rahatsızsınızdır. Bence artık parti içi kavgaları kamuoyuna yansıtmamak gerekir, yoksa iç çekişmeler partimizin imajına büyük zarar veriyor” diye ekledi.
'BÜROKRATLARA BASKI YAPTI'
Bu tartışmaya son olarak Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Sizin yakınınız Tahsin Alp Aras, özel kalemden tepeden inme kadro aldı ve daha sonra hak etmediği bir kadro için bürokratlara baskı yaptı. Masanızda gördüğüm Kuran-ı Kerim’de bunun ne olduğu yazıyor. Ayrıca Sarıoğlu’nun paylaşımında herhangi bir hakaret yoktur” şeklinde yanıt verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.