Başkan İrfan Önal'a 'ilaçlama' çağrısı!

Başkan İrfan Önal'a 'ilaçlama' çağrısı!

İzmir’in Bayraklı ilçesine bağlı Gümüşpala Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, yaz ayının gelmesiyle birlikte artan sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama talebinde bulundu.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - Küresel iklim krizi ve değişen yağış rejimi nedeniyle sivrisinek popülasyonunda görülen artışın yanı sıra hamam böceği, fare ve pire gibi haşerelerin çoğalması, belediyelerin ilaçlama çalışmalarına hız kazandırdı.

Pek çok noktada sivrisinek ve haşerelerle mücadelesini sürdüren belediyelerden biri olan Bayraklı Belediyesi de, bu doğrultuda gelen taleplere yanıt vermeye devam ederken ilçeye bağlı Gümüşpala Mahallesi 7007 sokakta ikamet eden vatandaşlar, belediyeden yaşadıkları bölgede ilaçlama yapılması talebinde bulundu.

rkjgnbhukjr.jpg

Artış gösteren sivrisinekler nedeniyle uyuyamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, ayrıca çöp konteynerleri ve rögar gibi alanlardan çıkan haşerelerin evlere kadar girdiğini belirtti. Daha önce Soğukkuyu Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaşın talebi üzerine bölgede ilaçlama çalışması gerçekleştiren Bayraklı Belediyesi ve Başkan İrfan Önal’a çağrıda bulunan vatandaşlar, kendi mahallelerinde de bir an önce ilaçlama yapılması gerektiğini dile getirdi.

Çocuklarının eve giren haşerelerden korkması ve sivrisinek ısırmaları sebebiyle, evlerinde kapı ve pencereleri açamadıklarını ifade eden bir mahalle sakini ise vücutlarında kaşıntıdan dolayı yaralar meydana geldiğini belirterek belediye yetkililerinden acilen ilaçlama çalışması gerçekleştirmelerini talep etti.

whatsapp-image-2024-06-10-at-11-02-07-1.jpeg

whatsapp-image-2024-06-07-at-09-24-43.jpeg

whatsapp-image-2024-06-11-at-12-06-25.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.