Başkan Kahraman'dan kamu müteahhitlerine müjde
MÜFED Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Kahraman, kurdaki yükseliş sebebiyle üstlendikleri işleri yerine getirmekte zorluk çeken kamu müteahhitlerini rahatlatacak fiyat farkı kararnamesi için kanun teklifi hazırlanmaya başlandığını söyledi.
Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörünün fahiş fiyatlar ve dolara bağlı fiyat yükselişleri sebebiyle yaşadığı sorunların çözümü için harekete geçildiği müjdesini veren Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kahraman, “2022'nin ilk günlerinde AK Parti'nin TBMM Başkanlığı'na sunacağı yasa teklifinde fiyat kararnamesiyle ilgili düzenlemelere de yer verilecek. Müteahhitlerin karşılaştığı problemleri meslek örgütlerimiz olan İMKON, MÜFED ile İzmir milletvekillerimiz ve İzmir Ticaret Odası nezdinde gündeme taşıyarak sektörün yaşadığı sorunları aktarmıştık. Dolardaki yükseliş neden gösterilerek beklenenin de üstünde artan malzemeler sebebiyle müteahhitler üstlendikleri işleri yerine getirmekte sıkıntılarla karşılaşmaya başladı” diye konuştu.
4 OCAKTA MECLİSE GELECEK
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın konu hakkında verdiği bilgi nezdinde bir açıklama yapan İsmail Kahraman, şöyle devam etti: “04 Ocak tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulacak kanun teklifinin içinde fiyat farkı kararnamesine imkân veren düzenleme de hayata geçirilecek. Gerçekleştirilen çalışma çerçevesinde, ek fiyat farkı ödenmesinin kamuya maliyetinin yüksek olması sebebiyle farklı opsiyonlar değerlendiriliyor. Sektörün devir tasfiye talebini hakkına ilişkin talepleri de değerlendiriliyor. Fakat maliyet yüksek olduğu için şu aşamada bu duruma çok sıcak bakılmadığını düşünüyorum. Fahiş fiyatlar ile mücadele devam edecek. Demirdeki hızlı düşüşün diğer inşaat malzemelerinde düşmesiyle birlikte projeler hızlanacak vatandaşlarımız daha uygun şartlarda konut sahibi olacak ve kentsel dönüşüm projeleri tekrar hızlanacaktır”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.