Başkan Kınay: Sokak hayvanları sahipsiz değildir!

Başkan Kınay: Sokak hayvanları sahipsiz değildir!

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, yeni sokak hayvanları yasasına tepki göstererek, “Sokak hayvanları sahipsiz değildir!” dedi.

MEDYA EGE - Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan ve halk arasında “sokak hayvanları yasası” olarak bilinen kanun teklifi, saldırgan, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara yerel yönetimlerce "ötanazi" yapılmasını öngörüyor.

Sokak hayvanlarının uyutulmasını isteyen yasa teklifine karşı çıktığını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, katliamın bir parçası olmayacaklarını vurgulayarak, sokak hayvanlarının yalnız olmadığını söyledi.

Kınay, Karabağlar Belediye Başkanı olarak çıkartılmak istenen yasayı kabul etmediğinin altını çizerek sosyal medya hesabı üzerinden yasanın geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

Söz konusu çağrıda ise Kınay, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Helil Kınay,

Karabağlar Belediye Başkanı olarak TBMM’ye sunulan Sokak Hayvanları yasa teklifini kabul etmiyorum…

Doğadaki her canlının yaşam hakkına sahip çıkacak ve sunulan bu yasanın onaylanması durumunda Karabağlar Belediyesi olarak “Ötenazi” adı altında bu katliamın bir parçası olmayacağımızı ifade ediyorum.

Sokak hayvanları sahipsiz değildir!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.