Başkan Kırgöz: Dikili bir yeryüzü cenneti!

Başkan Kırgöz: Dikili bir yeryüzü cenneti!

3.Dikili Kitap Günleri’nde konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçenin 2019 yılından beri büyük bir ziyaretçi akınına uğradığını belirterek, “Dikili bir yeryüzü cenneti” dedi.

MEDYA EGE – 3.Dikili Kitap Günleri nedeniyle Serhan Asker’in Görkemli Hatıralar programı Dikili’ye konuk oldu. Programda konuşan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 2019 yılından beri Dikili’nin tanıtımı için elinden geleni yaptığını belirtti. Kırgöz, Dikili’ye bir ziyaretçi akını olduğunu söylerek, “Gelen vatandaşlarımızdan bir ricam var. Lütfen çevremize duyarlı olalım. Dikili bir yeryüzü cenneti. Dikili’mizi koruyalım” dedi.

48 bin resmi nüfusun bulunduğunu belirten Başkan Kırgöz, Dikili’de oturma ruhsatı almış konut sayısının ise 110 binlerde olduğunu söyleyerek, “Hafta sonları Dikili’miz çok yoğun oluyor. Birçok ilçeden Dikili’ye ziyarete gelen vatandaşlarımız var. Bayramlarda milyonları geçen ziyaretçilerimiz oluyor. Dikili 42 kilometre sahile sahip bir kıyı kenti. Sahillerin tamamında denize girilebiliyor. 42 kilometrelik sahili biz 120 kişilik temizlik ekibimizle temizlemeye ve temiz tutmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

fl3vdsym-400x400.jpg

3.Dikili Kitap Günleri hakkında konuşan Kırgöz, “Bu kitap günlerini Türkiye’de başarılı yapan ender belediyelerden biriyiz ve çok iddialıyız. Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz. Belediye başkanı olduğumda en çok istediğim konulardan biri Dikili’de kitap günleri oluşturmaktı. Çünkü Dikili’de yaşayan insanları çok iyi tanıyorum. Burada kültürel düzeyi yüksek çok insan var. Dolayısıyla Dikili’ye bu kitap günlerinin çok yakışacağını biliyordum. İlk zamanlar pandemiden dolayı yapamadık ama üç yıl önce başlattık ve başarılı bir şekilde her gün daha da büyüterek devam ettiriyoruz. Bu kitap fuarımızda 60’a yakın kitapevi var. 50’ye yakın yazar-şair ve edebiyat insanları vatandaşlarımızla buluşacak. Ülkemizin önde gelen siyasetçileri de burada olacak. Bu yıl dahada zenginleştirdik. Çocuk orkestrası, yeteneği olan çocuklar gibi alternatifler ekledik. Bundan sonraki süreçte de kitap günlerini ara vermeden her yıl düzenli olarak yapacağız” diye konuştu.

Başkan Kırgöz, Çocuklara ve gençlere olan yatırımlara önem verdiklerini belirterek, “Dikili’mizin yıllardır büyük bir eksiği olan Kültür Merkezi’ni tamamen kendi öz kaynaklarımızla yaptık ve kullanıma açtık. Kültür Merkezi’ne çocuk korosu kurduk, çocuklarımıza keman, gitar, piyona kursları veriyoruz. Çocuklara yönelik her türlü kurs vermeye çalışıyoruz. Dikili Belediyesi olarak biz çocuklar, gençler ve kadınlar beş adım önde olacak dedik ve o doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

İzmir’de pis su arıtma tesisi olmayan tek ilçe olduklarını belirten Başkan Kırgöz, konuşmasında şunları söyledi:

“İzmir’in 30 ilçesinde pis su arıtma tesis olmayan tek ilçeyiz. Bugüne kadar yapılmamış. Şu an geldiğimiz noktada Dikili Belediyesi olarak biz 43 dönümlük bir araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrini yaptık. Orada Büyükşehir Belediyemiz çok büyük kapasiteli ileri biyolojik pis su arıtma tesisinin projelerini yaptı, ihaleye çıkma aşamasına geldi. En kısa sürede Dikili’nin en büyük eksiği olan pis su arıtma tesisi ihaleye çıkılıp, yapılmasına başlanacak. Şu an 80’lerden kalan kanalizasyon hatlarıyla, dört terfi istasyonundan gelip, bir ana aktarma terfi istasyonunda toplanıp oradan da 800 metre denizin dibinden derin deşarj sistemiyle Dikili’nin pis suları bertaraf ediliyor. Onun haricinde de merkezde hiçbir yerde herhangi bir denize ana borulardan veya dolaylı olarak bir kanalizasyon deşarjı yok. Buna yönelik yanlış bilgiler dolaşıyor.

Salihliler Kabakum taraflarında sitelerin arıtma tesisinden çıkan arıtılmış suların yasalara göre derelere salınımı serbest. O derelere sitelerin arıtma tesisinden çıkan sular deşarj ediliyor. Oradan da haliyle denize salınımı yapılıyor. O bölgelerde bir koku, kirlenme var. Bunu inkâr etmiyoruz. Ama Dikili’nin ara arıtma tesisi yapıldıktan sonra Salihler altı, köyler de dahil Kabukum hepsi Dikili merkeze toplanıp, yapılacak olan arıtma tesisine bağlanacak. Bunun projesi hazır.”

3-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.