Başkan Mutlu: Tarihi binalarımız yeniden hayat buluyor

Başkan Mutlu: Tarihi binalarımız yeniden hayat buluyor

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Tarihi Kemeraltı Çarşı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Mutlu, “Tarihi binalarımız yeniden hayat buluyor” dedi.

MEDYA EGE – Tarihi Kemeraltı (TARKEM) ile imzalan protokol kapsamında Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan iki tescilli binayı, Konak’a kazandırmak için yapılan ve İzmir Valiliği tarafından da desteklenen restorasyon çalışmalarına ilişkin Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu incelemelerde bulundu.

1.jpeg

Çalışmalar sonrasında binaların Sosyal Kuluçka Merkezi olarak faaliyet göstereceğini belirten Başkan Mutlu, incelemelere ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

“Tarihi binalarımız yeniden hayat buluyor. TARKEM ile imzaladığımız protokol kapsamında Kemeraltı'ndaki iki tescilli binayı Konak’a kazandırmak için yapılan ve İzmir Valiliğimizin de destek verdiği restorasyon çalışmalarını TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ile yerinde inceledik. Çalışmaların sonunda binaların el sanatları ve zanaat atölyeleri ile yaratıcı endüstrilerde faaliyet gösteren Sosyal Kuluçka Merkezi olarak işlevlendirilecek olmasından büyük heyecan duyuyoruz.”

2.jpeg

3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.