Başkan Özen: Çeşme'nin yangın güvenliği tehlikede!

Başkan Özen: Çeşme'nin yangın güvenliği tehlikede!

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Özen, AK Parti grubunun Belediye Meclisi’nde yangın hidrantları ile ilgili önerge verdiğini ancak Belediye Başkanı tarafından bir sonraki meclise bırakıldığını belirterek, "Çeşme'nin yangın güvenliği tehlikede" dedi.

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Özen, AK Parti grubunun Belediye Meclisi’nde yangın hidrantları ile ilgili önerge verdiğini ancak Belediye Başkanı tarafından bir sonraki meclise bırakıldığını belirtti.

Başkan Özen, yaz ayları ile birlikte yangın tehlikesine dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

‘’Çeşme Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu olarak ‘İlçemizde bulunan itfaiye aracının girmekte zorlandığı ya da giremediği dar sokaklara yangın hidrantlarının konulması, var olanların bağlantılarının yapılması, ayrıca ilçemiz sınırlarında bulunan arazi sahiplerinin yangınla ilgili, şahıslarına ait arazilerin yangına sebebiyet vermeyecek şekilde bakım ve temizliklerinin yaptırılmasını temin etmek’ üzerine mecliste önerge verdik. Belediyenin yangınlarla mücadelede ciddi eksiklikler olduğunu daha öncede dile getirdik. Maalesef bu konuda gereken önlemlerin alınmadığını üzülerek görmekteyiz. Özellikle son dönemlerde artan yangın olayları, ilçemizdeki yangın güvenliği konusundaki eksiklikleri daha da belirgin hale getirmiştir. Yangın hidrantlarının yetersizliği ve mevcut hidrantların bağlantılarının yapılmaması, yangınla mücadelede önemli bir engel teşkil etmektedir.

whatsapp-gorsel-2024-07-05-saat-12-32-00-b66c06d5.jpg

Yangın hidrantlarının sayısının azlığı ve mevcut hidrantların bağlantılarının yapılmaması, itfaiye ekiplerinin yangınlara hızlı ve etkili müdahale etmesini zorlaştırmaktadır. Çeşme Merkez'de ve Germiyan Mahallesi'nde bulunan hidrantların bağlantılarının olmaması, yangın durumlarında büyük bir risk oluşturmaktadır. Bu ihmalkarlık, olası yangınların daha büyük zararlara yol açmasına neden olabilir ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır.’’

VERİLEN ÖNERGE BİR SONRAKİ MECLİSE BIRAKILDI

AK Parti olarak verdikleri önergenin Belediye Başkanı tarafından bir sonraki meclis gündemine bırakıldığını belirten AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Pınar Özen, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaz dönemindeyiz ve yangınların en yoğun olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu konu asla ertelenemez ve bir an önce sorunun çözülmesi elzemdir. Çeşme'nin dar sokaklarında itfaiye araçlarının rahatça hareket edebilmesi için yangın hidrantlarının yerleştirilmesi ve mevcut hidrantların bağlantılarının yapılması zorunludur.. Belediye yönetimi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli ve yangınla mücadelede etkin bir planlama yapmalıdır. Çeşme'nin güvenliği için, bu konuda daha fazla gecikme yaşanmaması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Yangınlarla mücadelede eksikliklerin giderilmesi, Çeşme halkının güvenliği için hayati öneme sahiptir.

BU KONUDA ATILACAK HER ADIMI YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ

AK Parti Çeşme İlçe Teşkilatı olarak, Belediye yönetiminin yangın güvenliği konusundaki sorumluluklarını yerine getirmesi için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Çeşme halkının can ve mal güvenliğini sağlamak adına, bu konuda atılacak her adımı yakından takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.