Başkan Sengel ile sağlıklı Efes Selçuk!

Başkan Sengel ile sağlıklı Efes Selçuk!

Arif Çayan yazdı; Başkan Sengel ile sağlıklı Efes Selçuk!

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir sınırları içinde ikinci kez aday adayı olup, belediye başkanlığına devam edebilen ender belediye başkanlarından birisi.

Ona bu enderliği kazandıran şey ise şüphesiz ki, başkanlık yaptığı ilçesinde 7'den 70'e bütün insanlarla bir olması, birlikte düşünmesi, birlikte gülmesi, birlikte ağlaması ve birlikte çalışmasıdır.

Öyle olmasa, 2019'da 'Başkanımız sensin' diyen Efes Selçuklular, 2024'de 'Başkanımız devam et' diyerek oy vermezdi.

Başkan Sengel, ikinci döneme de kaldığı yerden ama daha hızlı şekilde Efes Selçuklulara hizmet üretmek, hizmeti götürmek için projeler üretmeye başladı.

İşte bunlardan birisi de Efes Selçuk Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hizmete alınan, kronik hastalığı olan vatandaşlara tedavi için evlerinden alınıp, İzmir'se İzmir'e, Aydın'sa Aydın'a sağlık hizmeti alabilmeleri için ulaştırmak.

Efes Selçuk'ta yaşayan ve kronik rahatsızlığından dolayı sağlık bulacakları yerlere, sağlık kurumlarına ulaşmak zorluk yaşayanlar, bir 'Alo' dediklerinde, gün ve saat karşılaştırıldığında evlerinden alınıp, hastanelere götürülüp, tedavileri tamamlandıktan sonra da evlerine sağlıklarına kavuşmuş halde geri getiriyorlar.

Bunu yaparken de tipik bir ambulans gibi değil, kronik hastanın yakınlarını da onlarla birlikte götüren hizmet, sağlık hizmetini alan hasta kadar, sağlık hizmetini alan hastanın yakınlarına da ulaşım desteği sağlıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışının cümle olarak, eylem olarak, proje olarak en net hali. Hasta olan bilir, hasta olmayan da hastasından dolayı bilir, rahatsızlandığında insanların kendileri ve çevrelerinin ne kadar çaresizlik içinde kaldıklarını.

Anlık gelişen, gelişeceği belli olan hastalıklarda bile en zor olan sağlığın bulunduğu yere ulaşabilmektir. Hastayı götürebilmek, hastanın yanında olabilmek.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, bu halden en iyi anlayan belediye başkanı olarak gerekeni yapmış.

Kronik hastalara ve onların yakınlarına sağlık kurumlarına ulaşmaları, sağlıklarına kavuşmaları için ulaşım imkanı tanımış.

Yerel yönetici olmak sadece dağlara, taşlara, kaldırımlara ve yollara bakmak değil, yönettiğiniz yerdeki insanların hallerinden de anlamak, o hallerinde zor olanları kolaylaştırmak.

Başkan Sengel'de bu uygulamayla öyle yaptı. Efes Selçuk'ta yaşayan kronik hastaların ve onların yakınlarının hallerini anlayıp, düşünüp, bu hizmet projesinin hayat geçmesini sağlamış. Sağlıklı insanla, sağlıklı Efes Selçuk'u yaratmak için.

Bütün hastalar adına, bütün hasta yakınları adına koca bir teşekkürü de hak etti Başkan Sengel.

Sağlık içinde yaşa Efes Selçuk'un insanları!

Sağlık içinde insanları yaşatmaya devam Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel!

172751.jpeg

whatsapp-gorsel-2024-07-12-saat-09-26-54-3eb8a4f2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum