Başkan turistlerden utanmıyor musun?

Başkan turistlerden utanmıyor musun?

Bergama Asklepion Örenyeri'nin çevresinde yaşanan çevre katliamına isyan eden vatandaşlar, Belediye Başkanı Tanju Çelik'e "Başkan turistlerden utanmıyor musun?" sözleriyle tepki gösterdi.

MEDYA EGE - İzmir'in tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken ilçesi Bergama, utanç veren görüntülerle karşı karşıya. Milattan önce 4.yüzyılda kurulduğu düşünülen Asklepion Örenyeri'nin çevresinde oluşan çöp yığınları da bu görüntüler arasında yerini alıyor.

ee.jpg

Yaklaşık 2 ay önce Medya Ege ekibi olarak gündeme taşıdığımız konunun üzerinden haftalar geçmesine rağmen, bölgede çalışma yapılmaması dolayısıyla vatandaşlar, Medya Ege Whatsapp İhbar Hattı'na ulaşarak şikayette bulundu. Yapılan şikayetler üzerine yeniden bölgeye giden ekibimiz, içler acısı görüntüleri bir kez daha gözler önüne serdi.

Bergama tarihi için önemli bir yere sahip olan Asklepios Örenyeri'nin kaderine terk edildiğini ve tarihe sahip çıkılmadığını belirten ilçe sakinleri, Belediye Başkanı Tanju Çelik'i ilçenin tarihine saygısızlık yaptığı gerekçesiyle kınadıklarını ifade ederek, "Başkan turistlerden utanmıyor musun?" dedi.

Ören yeri içerisinde bulunan evsel atık, cam, plastik, moloz ve hafriyat gibi çeşitli atıkların bir an önce temizlenmesi gerektiğini dile getiren vatandaşlar, "Daha önce de bu konudaki şikayetimizi dile getirdik. Burası tarihi açıdan önemli bir yer ve bu görüntüler bizi üzüyor, utandırıyor. Ancak belediye başkanımızın bu konuda utanç duyduğunu ve bizim kadar duyarlı olduğunu pek sanmıyoruz. Doğamıza ve ilçe tarihimize sahip çıkılmıyor. Başkan Çelik'in bu konuda hassasiyet göstermemesi, ilçe turizmine darbe vurduğu gibi, halk ve çevre sağlığını da tehdit ediyor. Biz sürekli dile getirmekten çok yorulduk. Hizmet bekliyoruz" sözleri ile Başkan Çelik'e tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.