Başkan Türkmen! Bilmemek ayıp değil! Öğrenmemek ayıp!

Başkan Türkmen! Bilmemek ayıp değil! Öğrenmemek ayıp!

Ali Eyce yazdı; Başkan Türkmen! Bilmemek ayıp değil! Öğrenmemek ayıp!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, 1 milyon 870 bin TL'lik Kiraz Festivali'yle ilgili olarak Kemalpaşa Belediyesi Meclisi’nde, basından çıkan haberler üzerine meclis üyesi tarafından sorulan sorulara cevap veriyor.

Meclis üyesinin sorusuna, meclis üyelerine hitaben cevap veriyor ama sanırım gazetecilik konusunda yapmış olduğu profesörlük eğitimine güvenerek gazetecilik dersi veriyor gibi devam ediyor.

‘Gazeteciler haber yapmadan önce bir sorsa, bir araştırsa, sonra da istediğini yazsa’ diyor.

Başkan Türkmen’in gazetecilik dersini, hala kendisini gazetecilik konusunda yeterli görmeyen ve ölünceye kadar da yeterli göremeyecek birisi olarak pür dikkat dinledim.

Başkan Türkmen, basında çıkan ve bizim de yazdığımız Kiraz Festivali'nde 1 milyon 870 bin TL organizasyon harcamasını kabul ediyor, bağışçılardan da destek aldık diyor, Kemalpaşalıların kasasından ne kadar para gittiğini net olarak söyleyemiyor ama gazetecilik dersine devam ediyor.

Gazeteci haber yapmadan önce sorar, araştırır, bilgi alır ve aldığı bilgiye, belgeye güvenerek de kamuoyunun yararına, Kemalpaşalıların yararına bunu haber yapar.

Kamuoyu görevi ve basın özgürlüğü bunu gerektirir.

Belediye Başkanı olarak size kimse, kamuoyunun yararını düşünerek yaptığınız araştırmayla, geliştirdiğiniz projeyle, aldığınız kararla ilgili, ‘Bize bir sorsaydı, araştırsaydı da öyle yapsaydı’ demez, diyemez.

Belediye Başkanı olarak, kamuoyunun demokrasi yoluyla size yüklediği görev ve sorumluluktan yaparsınız.

Yani kamuoyu adına, yararına siz de işinizi yaparsınız, gazeteciler de.

Hiçbir gazeteci de belediye başkanına, ‘Belediye başkanlığı böyle yapılır, şöyle yapılmaz’ demez.

Siz yaparsınız, ‘Öyle yapılmaz, böyle yapılır’ diyen kamuoyunun sesi olarak da gazeteciler bunu yazar.

Alışık olamadığınız şey, yapmış olduğunuz hataların, eksiklerin, gereksizliklerin yüzünüze karşı söylenmemesi olabilir.

Gazetecilik dersi veren konuşmasında bir de gazetecilik öğrencilerinden güzel bir dilekte de bulunmuş Başkan Türkmen: “Güzel şeyleri de yazın.”

Haklı da!

Kemalpaşa’yı çöp yığınları götürürken, moloz yığınları götürürken, Kurban Bayramı’ndan kalma atık maddelerinin kokusu ve mikrobu sarmışken, Başkan Türkmen gibi şehrin merkezine oturup, havuz başında çay kahve içip, Kemalpaşalılara kulaklarını tıkayıp, Kemalpaşa’ya girerken at gözlüğü takıp, Kemalpaşa’nın geleceğine hainlik mi yapsınlar?

Şahsen benim 30 yılım gazetecilikle geçti, hala gazetecilik öğreniyorum.

Belediye Başkanlığı’nda 3 ayı geçmiş Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen olarak, belediye başkanlığı konusundaki eğitiminin daha başında olduğunu hatırlatmak isterim.

Bilmemek ayıp değil! Öğrenmemek ayıp!

Vesselam!

bsn01947.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.