Başkan Türkmen ve Kemalpaşa merası!

Başkan Türkmen ve Kemalpaşa merası!

Arif Çayan yazdı; Başkan Türkmen ve Kemalpaşa merası!

Mera; otlak, meyilli, engebeli ve taban suyunun derinde olduğu yem bitkilerinin bulunduğu alanlara ve hayvancılık amacı ile kullanılan alanlara verilen addır.

Meraların varlığı onların varlığından mutlu olan hayvanlar için çok ama çok önemlidir. Meralarda hayvanlar kendi hallerine terk edilir, oradaki otları yerler, suları içerler ve doğal atmosfer içinde, kuralları olmayan alanda beslenip, nefes alarak büyürler. İnsanlar için mera olmaz. İnsanlar için kural vardır!

Yaşamaları için değil, düzgün ve başkalarına zarar vermeden, çevrelerine zarar vermeden yaşayabilmeleri için kurallar vardır. İzmir'in önemli bir ilçesi olan Kemalpaşa, bugünlerde insanlar için değil, sanki hayvanlar için bir alan haline gelmiş durumda.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ve ekibi, seçildikten sonra Kemalpaşa'yı o kadar kendi haline bırakmış halde ki, hayvanları salsanız Kemalpaşa mera olur onlar için.

Bayram öncesinde mezarlıkların halleri, bayram süresince kurban atıklarının halleri ve çevreyi adeta yok eden moloz yığınları, Kemalpaşa merasının bazı önemli unsurları.

Kemalpaşa merası o kadar verimli ki, Kemalpaşa'da bir de doğal mobilya fuarları var. Evinde kullanmadığı koltuğu, sandalyeyi, masayı, yatağı, yastığı, yorganı, klozeti, kırık dökük tuğlaları atan insanlar Kemalpaşa'yı başka bir mera haline daha getirmiş halde.

Vatandaşlardan haklı tepkilerin bazılarını yerinde görüp, fotoğraflayıp haber haline getirdik.

Vatandaşların tepkilerini Başkan Türkmen'e iletmek için.

Başkan Mehmet Türkmen de iyi takipçi olduğunu gösterip, vatandaşların şikayetlerini ve delilleri Medya Ege'de görüp, gerekli çalışmaları yaptırarak Kemalpaşa merasında bazı adımlar attı. Kemalpaşa'yı mera olmaktan çıkarmaya çalıştı. Yetti mi! Yetmedi! Kemalpaşa hala mera gibi.

Kuralsızlığın diz boyu olduğu, herkesin kafasına göre, istediğine göre yaşadığı Kemalpaşa'nın geleceğini yok etmeye çalıştığı bir alan oldu.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen ve ekibinin, olan biteni seyredip, olan olduktan sonra vatandaşın tepkisine neden olup, vatandaşın tepkisinin de bizler tarafından haber yapıldığını gördükten sonra hareket geçmesi, kusurun kusur olarak kabul edilmesidir.

Başkan Türkmen'in Kemalpaşa'yı mera olmaktan çıkartması için bizi takip etmesi yeterli değil. Başkan Türkmen'in Kemalpaşa'nın belediye başkanı olarak düşünmesi, çalışması ve kuralları uygulaması gerekiyor. Bugün var, yarın yokuz! Hep yazacak, hep gösterecek halimiz yok.

Başkan Mehmet Türkmen de bugün var, yarın yok. Kemalpaşa'nın hep mera olacak hali yok!

Başkan olmak kolay, zor olan başkanlık yapabilmek. Seçilmek kolay, zor olan seçilmiş olmanın hakkını verebilmek

Kemalpaşa olmak zor, daha zor olan Kemalpaşa gibi kalabilmek, belediye olarak bilinmek, belediye başkanı olarak bilinmek.

whatsapp-image-2024-06-19-at-13-58-15-2.jpeg

whatsapp-image-2024-06-19-at-13-26-00-2.jpeg

whatsapp-image-2024-06-19-at-13-17-14-4.jpeg

whatsapp-image-2024-06-19-at-13-17-13-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum