Başkan Uçak'tan gençlere: Katma değerli üretime dönük projeler bekliyoruz

Başkan Uçak'tan gençlere: Katma değerli üretime dönük projeler bekliyoruz

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı”nda konuşan Başkan Hayrettin Uçak, gençlere seslenerek "Sizlerden katma değerli üretime dönük projeler bekliyoruz" dedi.

Tarım sektörüne genç girişimcileri kazandırmayı hedefleyen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı”nı bu yıl ikinci kez düzenledi. Programa katılan gıda mühendisliği ve ziraat mühendisliği öğrencisi ve mezunu 82 genç, uzman isimlerden 4 hafta boyunca dersler alırken, işletme ve bahçe ziyaretlerinde de bulundular.

"Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı"nın son haftasında, genç girişimciler gruplar halinde eğitim hayatları boyunca kazandıkları deneyimlerle, 4 haftalık eğitim programındaki kazanımlarını harmanlayarak, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak ve eğitmen hocalara sunumlarını yaptılar.

whatsapp-image-2024-05-11-at-14-42-11.jpeg

Program öncesi, eğitim süreci hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Uçak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"3.Kuşak Tarım Girişimciliği Eğitim Programı'nın sonuna geldiğimizde tekrar sizlerle buluşma imkanı bulduk. Ben fırsat buldukça siz değerli öğrencileri yalnız bırakmamaya çalıştım. Bugün de 4 hafta sonundaki birikimlerinizi ve projelerinizi dinlemek için buraya geldim. Sunumlarınızdan sonra da bir sertifika töreni yapacağız oradan da geçen hafta yağmurdan dolayı ertelediğimiz kiraz hasadına gideceğiz. Geçen sefer geldiğimde de belirttim. Sizler işinizi severek yaptığınız, ürettiğinizin kıymetini bildiğiniz sürece çok iyi yerlere geleceğinize inanıyorum. Dinleyeceğimiz projeleri yönetim kurulumuza da aktaracağız, belki sizleri tekrar sunum yapmaya toplantılarımıza davet edeceğiz. Sizlerden gıda kayıplarını azaltan, kalıntısız üretimi teşvik eden, akıllı tarım uygulamalarına önem veren, katma değerli üretime dönük projeler bekliyoruz. Aramızdaki bağı koparmadan her zaman yanınızda olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Eğitim programımıza katkı sağlayan değerli hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Genç üreticilerimizin, hocalarımızın katkılarıyla şu anda 35 milyar dolar olan tarım ürünleri ihracatımızı 2028 yılında 50 milyar dolara çıkaracağımıza yürekten inanıyorum. Tüm arkadaşlarımı da 4 hafta boyunca Cumartesi Pazar günleri buraya gelerek özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.