Başkan Ünsal: Can dostlarımıza sahip çıkacağız

Başkan Ünsal: Can dostlarımıza sahip çıkacağız

Karşıyaka Belediyesi, Can Dostlar Çalıştayı’nda aldığı eğitim kararını hayata geçirdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yapılan Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi, Karşıyaka Belediye Meclis Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa tasarısı üzerine harekete geçerek geçtiğimiz haftalarda Can Dostlar Çalıştayı düzenledi. Hayvan haklarını savunan sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverlerin katılımıyla yapılan çalıştayın ardından, 9 öneriyi içeren ortak sonuç bildirgesi yayınlandı. Hızla harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, raporda yer alan eğitim önerisini hayata geçirdi.

1-5.jpg

ÖNCE DERS, SONRA SINAV

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen eğitim Karşıyaka Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Veteriner hekimler, katılımcılara hayvanların beslenmesinden barınmasına, hayvanları etkileyen hastalıklardan tedavi yöntemlerine, veteriner kliniklerine hayvanların nakledilmesinden buralarda yapılan muayene, aşı, operasyon ve rehabilitasyon uygulamalarına kadar detaylı sunumlar gerçekleştirdi. İki gün süren eğitimin ardından yaklaşık 70 aday yazılı sınava alındı.

1-1.jpg

GÖREVLİ KARTI VERİLECEK

Eğitimi tamamlayan ve sınavı başarıyla geçen katılımcılar, İzmir Valiliği onaylı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kartı almaya hak kazanacaklar. Böylece hayvan hakları savunucuları kendi bölgelerinde belediyelerin veteriner işleri birimleriyle iş birliği içinde uygulamalara katılabilecek. Can dostların beslenme, barınma ve sağlık durumlarını daha kolay takip edebilecekler.

1-3.jpg

HAYVAN DOSTU KENT

Tüm katılımcılara teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyaka hayvan dostu bir kenttir. Hizmetlerimize bu anlayışla yön veriyor, sahipsiz canların yaşam haklarını korumak, sağlık ve beslenme gibi hayati ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışıyoruz. Bu süreçlerde hayvanseverlerimizin bizlere destek olması çok önemli ve değerli. Gönüllü olarak bu yolda yanımızda yer almak için eğitimlerimize katılan her yurttaşımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. İnsan ve çevre sağlığını korurken, can dostlarımıza da sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

1-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.