BBŞT’nin kursiyer oyunları festival havası yaşatıyor

BBŞT’nin kursiyer oyunları festival havası yaşatıyor

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) kursiyerlerinin sahnelediği oyunlar Bornovalılara tiyatro festivali havası yaşatıyor.

Her sezon sonunda kursiyer gruplarının oyunlarıyla Bornovalı sanatseverlerin karşısına çıkan BBŞT, bu yıl da büyük ilgiyle takip ediliyor. Kursiyerler, bir yıllık emeklerini, birbirinden güzel oyunlar aracılığıyla sergileme imkanı bulurken, Mayıs ve Haziran aylarına yayılan program tiyatroseverleri de buluşturuyor.

insan-manzaralarindan-memleketim-1.jpg

DEVAM EDENLER

Yetişkin kursiyer oyunu “Maymun Davası” 11-12-13-14 Haziran günlerinde saat 20.30’da, çocuk kursiyer oyunu Sakarca 8-9 Haziran saat 11.00-13.00 saatlerinde, yetişkin kursiyer oyunu “Macbeth” 7-8 Haziran saat 20.30’da, “İnsan Manzaralarından Memleketim” oyunu ise 3 Haziran’daki ilk gösteriminin ardından, 4-5-6-10-11-12-13 Haziran tarihlerinde saat 19.00’da Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelenecek.

insan-manzaralarindan-memleketim-7.jpg

GELENEK DEVAM EDECEK

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, BBŞT’nin İzmirlinin sanatla buluşması için çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, “İzmir’in en eski şehir tiyatrosu olan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun en önemli özelliklerinden biri de yeni oyuncular yetiştirmesi. BBŞT kursiyerleri, bugün ülkenin her köşesine yayılmış, bu sanatı sevdirmeye çalışıyor. Bu geleneğin devam etmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.

insan-manzaralarindan-memleketim-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.